X

Kawasaki boven in Daytona

Op de Daytona international Speedway hebben Cri Cri Pourcel en Ryan Villopoto de negende ronde van het AMA SX kampioenschap op hun naam gezet. Pourcel vergroot hiermee zijn leiding en Villopoto verkleint de kloof op Ryan Dungey, die tweede werd in Daytona.

De SX finale werd in de aanvangsfase opgeschrikt door een hevige val van Grant Langston. Langston kwam hard op zijn hoofd terecht en werd naar het hospitaal gebracht voor een CT scan. De rode vlag werd onmiddellijk gezwaaid en even later kregen we dan een herstart. Net zoals de eerste keer was het Villopoto die meteen het hazenpad nam. Hij keek nooit meer achterom en won voor Dungey, die echter nooit veraf was.  Achter de koplopers was het opnieuw gelegenheidsrijder Trey Canard die zich op het podium wist te werken.  Josh Hill, die nochtans als derde was gestart kwam niet verder dan de negende plaats op deze zware omloop.
Chad Reed, die van start ging in de trainingen en daar onmiddellijk de snelste tijd klokte, ging niet van start in het avondprogramma. Reed bezeerde deze week ook nog zijn rechterduim en samen met zijn linkerhand,die nog niet helemaal 100% is besloot hij nog een weekje te wachten om zijn wederoptreden te maken.

Bij de Lites was het Stroupe die de snelste start nam. Pourcel kwam echter gauw opzetten en met behulp van enkele superlijnen die hij had gevonden knalde hij naar de leiding. Stroupe kwam nog opzetten maar kon cricri niet bedreigen voor de overwinning. Dean Wilson, teamgenoot van Pourcel en Rookie dit jaar , mocht voor de eerste keer in zijn carrière op het podium.  Pourcel won nu drie van de drie wedstrijden maar kan zich geen fouten veroorloven want Stroupe, die voor de derde maal op rij tweede werd volgt op korte afstand.

Volgende week strijkt het circus neer in het Canadese Toronto voor de 10e race.

Resultaten :

Lites Class :

1. Christophe Pourcel (Kaw)
2. Austin Stroupe (Suz)
3. Dean Wilson (Kaw)
4. Blake Baggett (Suz)
5. Justin Barcia (Hon)
6. Ryan Sipes (Yam)
7. Brett Metcalfe (Hon)
8. Darryn Durham (Hon)
9. Kyle Cunningham (Hon)
10. Martin Davalos (Yam)
11. Vince Friese (Yam)
12. Alex Martin (Hon)
13. Nico Izzi (Yam)
14. James Decotis (Hon)
15. Josh Lichtle (Hon)
16. Jake Moss (Suz)
17. Troy Adams (Suz)
18. Kyle Keylon (Suz)
19. Michael Willard (Hon)
20. Levi Kilbarger (Hon)

Lites East Region Points: 1. Pourcel (75/3 wins); 2. Stroupe (66); 3. Wilson (53); 4. Metcalfe (50); 5. Baggett (44).

Supercross Class

1. Ryan Villopoto (Kaw)
2. Ryan Dungey (Suz)
3. Trey Canard (Hon)
4. Kevin Windham (Hon)
5. Davi Millsaps (Hon)
6. Thomas Hahn (Suz)
7. Nick Wey (Kaw)
8. Kyle Chisholm (Yam)
9. Josh Hill (Yam)
10. Ryan Morias (Suz)
11. Jarred Browne (Kaw)
12. Michael Byrne (Yam)
13. Matt Boni (Hon)
14. Jason Thomas (Suz)
15. Manuel Rivas (Kaw)
16. Heath Voss (Hon)
17. Chris Blose (Hon)
18. Justin Brayton (Yam)
19. Ivan Tedesco (Yam)
20. Grant Langston (Yam)

Supercross Class Points: 1. Dungey (192/3 wins); 2. Villopoto (172/4 wins); 3. Hill (162); 4. Millsaps (150/1 win); 5. Windham (131).

Foto : Supercross.com / Gerald Geronimo