X

Masterclass MX2 test: Husqvarna TC 250

Als tweede in de rij MX2 motoren die werd openomen in de Masterclass vergelijkingstest presenteren we jullie vandaag de Husqvarna TC 250. De TC 250 is ongetwijfeld een belangrijke evolutie voor Husqvarna dat bijna drie jaar werkte aan de ontwikkeling van het blok. Verder vallen ook het nieuwe ‘X-Lite’ frame op en de Marzocchi voorvork werd ingeruild voor Kayaba. Qua handelbaarheid scoort de nieuwe Husky meteen topscores. Hieronder de meningen van enkele testrijders.

De mening van Thierry Sarasyn (testrijder voor Motorwereld)

Motor: “Net als de Honda is de Husqvarna erg gemakkelijk te besturen. De krachtbron is heerlijk progressief en bruikbaar. Spectaculair is hij echter niet en soms verlang je naar een beetje meer punch, zeker op een modderig circuit.”
Algemeen: “De vork leek op dit circuit vrij hard en de schokbreker iets te zacht. De remmen zijn goed en het rijplezier op de Husqvarna is enorm. Toppers zullen wellicht iets meer vermogen willen.”

De mening van Mattias Nilsson (testrijder Motociclismo)
Motor: “Ik stel het blok erg op prijs. Gemakkelijk en gelijkmatig verdeelde kracht. De TC mocht iets agressiever zijn onderin.”

Chassis en ophanging: “De TC is samen met de KTM de enige die het niet met een alu balkenframe doet. Maar dat is geen nadeel. De vork daarentegen mocht iets minder hard zijn, de schokbreker wat preciezer.”
Algemeen: “De TC250 is een gemakkelijke en aangename motor. Hij ontbeert een betere voorrem en een paar pk’s.”

Verkorte technische specificaties (fabrieksopgave) Husqvarna TC 250

Totale lengte (mm) : 2,215
Totale breedte (mm) : 820
Zadelhoogte (mm) : 985
Wielbasis (mm) : 1,475
Bodemvrijheid (mm) : 325
Gewicht (kg) : 95,3 kg
Motor type: ééncilinder, viertakt
Cilinderinhoud: 249 cc
Brandstofinjectie: Keihin FCR-MX39 carburator
Transmissie: 5-versnellingen
Voorwielophanging: Telescopische UPS voorvork, Kayaba
Achterwielophanging: Progressieve soft damp met hydraulische demper, Sachs

 

De volledige MX2 master test, inclusief meetresultaten, wegingen en vermogensgrafieken leest u in dit nummer van MotorWereld. Nu in de winkels.

Credit foto’s: Masterclass motortest & Husqvarna