X

AUDIO: Reacties na het weekend

Zoals jullie in Raceltaten konden lezen was het een druk MX-weekend, MXM heeft bij de verschillende tenoren na afloop reacties gesprokkeld. We beginnen onze ronde in Mill.

David Philippaerts, Monster Energy-Yamaha (1+1), geluidsfragment in engels

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/philippaerts0310.mp3]

Marc De Reuver, Beursfoon-Suzuki (4+2)

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/dereuver0310.mp3]

Kevin Strijbos, Beursfoon-Suzuki (3+3)

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/strijbos0310.mp3]

Geen super dag voor Keeno die zich ziek voelde.

Ken De Dycker, Ricci Racing-Yamaha-Monster Energy (2+DNF)
“Al bij al viel Mill wel mee, ‘s morgens hebben we nog enkele dingen getest en dat was zeker positief. In de eerste reeks kon ik naar de kop rijden, maar als het er op aan kwam kon ik niet door pushen. Alsof ik blokkeerde. Gedurende de dag voelde ik me zieker worden, al was dat al enkele dagen aan het broeden. De tweede manche begon slecht doordat demotor stil stil, na een paar keer kicken raakte ik toch weg. Ik had echt geen kracht in mijn lichaam, mijn maag begon me zodanig parten te spelen dat ik uit de wedstrijd moest stappen.”

Gauthier Paulin, Monster Energy-Yamaha (2+1)
” Natuurlijk ben ik tevreden met mijn prestatie vandaag. De voorbije weken was ik in België om in het zand te rijden en dat heeft zeker bijgedragen tot dit resultaat. Mijn start was niet zo goed in de eerste race, maar ik kon wel naar voor rijden. Toen ik aan de leiding kwam, kon ik die niet vasthouden omdat Roelants bleef terugkomen. In die eerste reeks was de motor ook niet helemaal afgesteld zoals ik wilde. Dat was zeker een nadeel, anders had ik kunnen winnen. In de tweede reeks was mijn start beter, ik kon zowel Roelants en Herlings voorbijgaan en alleen op kop aankomen. Het is goed voor het vertrouwen als je twee zandspecialisten zoals Herlings en Roelants kan kloppen.”

Joël Roelants, JM Racing KTM (1+3)

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/roelants0315.mp3]

Jeffrey Herlings, Red Bull-KTM (3 + 2)
“Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik was naar hier gekomen voor een overwinning. Jammer genoeg lukte dat niet, naar mijn gevoel had er meer in gezeten dan die derde en tweede plaats. Hopelijk kan ik over twee weken in Halle wel  met de overwinning naar huis. In de eerste reeks lag ik aan de leiding en dan maakte ik een fout. Ik belandde over een hek en ik had flink wat moeilijkheden om terug op de baan te komen. Ik kon gelukkig nog wel derde worden. Ook in de tweede manche had ik een goede start. Ik was weg als tweede en daarna schoof ik door naar de kop, ik kon ook wat wegrijden maar Gautier Paulin haalde me terug. Daarna raakte ik wat de weg kwijt, het draaide niet zoals ik wilde maar ik kwam wel als tweede binnen. In het kampioenschap sta ik er niet zo slecht voor, ik heb maar enkele puntjes achterstand op Joël (Roelants) dus daar houd ik alle kansen open.”

Nick Triest, Shineray (4+5)
“Ik keer met een goed gevoel terug naar huis, vierde in de eindstand is gezien het deelnemersveld zeker niet verkeerd. Tegenover vorig jaar bij  de eerste ONK is dit zelfs een openbaring! Gemert vorig jaar was een absolute ramp, want ik scoorde er geen punten. Ik weet dat ik nog wat sneller kan en dat ik fysiek ook nog wat sterker gaan worden, maar ik ben wel tevreden met mijn vorm op dit moment.”

In Frankrijk werd er gerreden op het harde en snelle Pernes-les-Fontaines. Een kolfje naar de hand van de specialisten en ook een fraaie comebackzege voor Seb Pourcel. Heel sterk was ook de laatste reeks van Musquin die iedereen klopte op zijn MX2 motor.

Terug van weggeweest: het was lang geleden dat Sebastien Pourcel nog eens won.

Sebastien Pourcel, Kawasaki Racing Team (1 + 2 +2)
“Super zo’n overwinning, maar het had wel makkelijker kunnen zijn met goede starts! Eigenlijk kwam ik naar Pernes met het idee dat ik de drie reeksen kon winnen. Alleen moest ik telkens te veel plaatsen goed maken in de start. In de tweede reeks speelden de gedubbelden mij parten. Ik kwam ten val en zo verloor ik de wedstrijd. De beste reeks voor mezelf en voor de fans was natuurlijk de laatste race. Tot op de meet zat ik in een gevecht met Marvin Musquin. In de laatste ronde ging ik hem voorij, maar dan crashte ik! Dat hoort er nu éénmaal bij.”

Marvin Musquin, Red Bull-KTM (3 + 4+1)
“Het ging er heel snel aan toe met veel goede rijders, zowel in de MX1 als in de MX2. Pourcel, Boog en Frossard… Ze waren allemaal sterk hier! In de start ben je altijd benadeeld op de 250 natuurlijk en dan is het niet simpel om terug te komen. De laatste reeks kon ik vrijuit rijden en dat werd mijn beste race. Ik heb er echt van genoten.”

Xavier Boog, Kawasaki Racing Team (9 + 1 + 3)
“De eerste reeks was helemaal niet zo goed als ik verwacht had. Twee keer sloeg de motor af, waardoor ik kostbare tijd verloor. Ik wilde revanche nemen in de tweede race en dat is gelukt ook want ik heb mijn eerste wedstrijd bij de Elite gewonnen! In de afsluitende race kwam ik tien minuten voor het eind de man met de hamer tegen. Ik was van zeven naar één gereden en dat had me waarschijnlijk te veel krachten gekost. Toch ben ik tevreden over mijn weekend, want zo’n typisch zuiderse baan is niet echt mijn ding.”

Steven Frossard, CLS Kawasaki (2 + 5 +7)
“Over de eerste twee races was ik tevreden, alleen de laatste was minder omdat ik last had van mijn maag. Tot in de slotfase van de tweede reeks had ik een kans op de overwinning, maar toen we tussen de achterblijvers kwamen, crashte ik en kon ik het wel schudden. Het belangrijkste is echter dat mijn snelheid in orde was dit weekend. Op zaterdag had ik wel geluk, net voor ik naar de grootste jump van het circuit reed, kwam er een steen tegen mijn voetsteun. Ik deed een ‘superman’, daarna heb ik het maar even kalmer aan gedaan!”

The Jerre werkt in Frankrijk met succes aan zijn snelheid op het harde. Hij staat tweede in het MX2 kampioenschap na twee ronden.

Jeremy Van Horebeek, CLS Kawasaki (6 + 6 + 6)
“Tussen Sommières en Pernes zijn we in het zuiden van Frankrijk blijven trainen, maar dat is niet genoeg om de Fransen op hun eigen terrein te kloppen. Gedurende het weekend groeide het vertrouwen echter. Het moeilijkste voor mij zijn de eerste tien minuten, daarna loopt het wel los. Nu moeten we nog aan mijn start werken, maar dat is hier altijd extra moeilijk omdat we het moeten opnemen tegen de 450s!”

Credit foto’s: CDS, Pascal Haudiquert