X

De Reuver wil knallen in Valkenswaard!

Als er iemand met de regelmaat van de klok bakken kritiek krijgt te slikken is het Marc De Reuver wel. Toegegeven, na twee lastige GP’s zou het makkelijk zijn om het glas van de Beursfoon-Suzuki rijder eerder halfleeg dan halfvol te zien.  Maar is dat wel zo? Want hier staat een rijder die terugkomt van een loodzware blessure. En… huppetup, toch maar mooi aan de leiding staat in het ONK MX1!

Hoe gaat het nou met je want totnogtoe blies je zowel heet als koud?
Marc De Reuver: “
Bwah, het begint toch wel te komen hoor! (grijnst) Gemert was niet de zegetocht die ik had gehoopt want ik wilde er effe twee keer winnen. In de eerste manche duurde het gewoon té lang eer ik op gang begon te komen.  Guarneri die reed zo weg en pakte 30 seconden, dat kon ik niet meer goed maken. Reeks twee was ik ook goed weg en ik reed lang tweede na Strijbos tot ik in de fout ging. Jammer, uiteindelijk werd ik vierde, maar ik stond nog op het podium. En voor het kampioenschap deed ik ook een goede zaak. Ik sta aan de kop en liep uit op Söderström.”

De Reuver zat er goed bij in Gemert, maar kwam nog net iets te kort voor de overwinning.

Naar verluidt had je problemen met de vering de voorbije weken?
Marc De Reuver: “
Niks dramatisch hoor, dat krijgen we allemaal wel opgelost. Ik ga weer samenwerken met Toon Van Der Ven (Ven Racing Suspension) die in mijn KTM-periode steeds mijn vering deed. We rijden met standaard aangepast Showa materiaal, maar daar is op zich niets mis mee. Integendeel, na al die jaar fabrieks valt de kwaliteit van onze spullen zeker niet tegen!”

Met Valkenswaard voor de deur kijkt iedereen in jouw richting. Valt er nu wat druk weg door de -overigens terechte- aandacht voor Jeffrey Herlings?
Marc De Reuver: “
Last had ik nooit van die druk hoor, daar maal ik niet om. En dat er nu veel belangstelling is voor Jeffrey kan alleen de sport ten goede komen, toch? We hebben dan wel veel trainingsbanen, maar motorcross leeft toch veel meer in België als in Nederland. Het is gewoon super om iemand als Herlings te hebben. Voor mezelf moet ik ook gewoon realistisch zijn. Ik kom van heel ver terug en zonder minimaal drie keer in de week fysiotherapie kom ik ’s morgens m’n bed niet meer uit! Ik ga voor een top-5 in Valkenswaard , dan ben ik heel tevreden.”

Wie wil scoren moet eerst voorbij zijn teammaat. Prikkelt het jou dat Strijbos nu weer op dreef komt?
Marc De Reuver: “Ja, dat schijnt zo te moeten hé?! Nee, dat is vooral leuk voor hem, ik heb m’n eigen doelen dit seizoen. Eén daar van is Nederlands kampioen worden omdat het belangrijk is voor het team en Suzuki Nederland. Daarin ben ik dus goed op weg. Daarnaast wil ik top-10 halen in het WK. Zo simpel is het. Als Kevin ondertussen wereldkampioen wordt, juich ik dat alleen maar toe. Die eerste GP’s vielen voor mij danig tegen. Er  is nog niks verloren, maar ik weet drommels goed dat er nu gas op de plank moet!”

Speelt die val die je vorig jaar maakte tussen de oren toch meer mee dan je zelf zou willen?
Marc De Reuver: “Weet je wat het is. Als ik nog één keer zo’n klapper maakt dan is het over. Dan stop ik er gewoon mee. Onbewust speelt dat dus wel een rol. Als het nu niet 110% in orde is, kijk ik wel uit. Dat is alleen maar menselijk denk ik. Heb je die spectaculaire foto gezien van Jeffrey (Herlings) waar hij Simpson voorbij sprong? Dat was na drie bochten! Zo was ik vroeger ook. Als je tweede ligt kan het niet snel genoeg gaan. Méteen naar de kop moeten gaan. In het geval van Jeffrey was er absoluut geen reden toe om daar aan te vallen, want hij was toch veruit de snelste.

Na Sevlievo en Mantova moet straks het gas op de plank in eigen land!

Na verloop van tijd of door wat je meemaakt begin je de dingen echter anders te zien. In de eerste reeks zat ik even achter Bobryshev. Ik kwam er niet onmiddellijk langs en hij reed ook best snel. (droogjes) Alleen dacht hij dat hij nog op een 250 zat en ging ergens rechts af waar dat niet hoorde! In die tweede reeks ben ik nog vierde geworden en ik had dus best een regelmatige dag. Dan denk je: Zò kan het dus ook.”

Is het voordeel van de zandspecialisten weggevallen? Meer dan ooit tevoren gaan buitenlanders hard rond in het zand…
Marc De Reuver: “
Dat geldt in ieder geval wel voor Valkenswaard ja. En in Lommel is dat thuisvoordeel helemaal overdreven, want daar zitten alle toppers toch al! Vroeger waren er één of twee jongens die er bovenuit staken. Die tijd is nu gedaan, het wordt knokken geblazen.”

Bedankt Marc, en gas erop dit weekend!
Marc De Reuver: “Graag gedaan, we doen ons best.”

Credit foto: Samo Vidic/Red Bull photofiles, CDS, Ronnysfoto