X

Preview WK enduro in Portugal

Na de GP van Spanje, de openingsronde van het EWC 2010 blijven de enduristen nog even op het Iberisch Schiereiland. Dit weekend strijkt het EWC circus neer in het Portugese Fafe.

In Fafe en omstreken krijgen de rijders dagelijks 3 ronden van 60 km voorgeschoteld. Het parcours bestaat voornamelijk uit paden tussen de Eucalyptusbossen. De ondergrond is een mengeling van rotsen en graniet. Bij eventuele regen, en die kans is groot in april, zou dit wel eens voor heel wat problemen kunnen zorgen. De wedstrijd heeft met Polisport, ook een Portugese hoofdsponsor.

In E2 gaat het tussen twee regerende wereldkampioenen. Links Ivan Cervantes (KTM), rechts Mika Ahola (HM-Honda).

Strijd op het scherp van de snee!

In de E1 klasse maakt iedereen zich op voor een vervolg op het spannende duel tussen Johnny Aubert en Antoine Meo. Het is echter nog maar de vraag of Meo voluit kan gaan in Portugal want de Fransman bezeerde tijdens één van de laatste proeven op zondag een knie.

Net als Meo en Aubert in de lichtste klasse, delen ook twee rijders de leiding in E2. Zowel Mika Ahola als Ivan Cervantes pakte een dagzege in Spanje. Zaterdag moest Cervantes de leiding prijsgeven nadat een bevestigingsbout was losgekomen, maar op zondag bewees hij sneller te zijn dan Ahola. Fransman Rodrig Thain op de TM verraste in Valverde del Camino en hoopt uiteraard terug op het podium te staan tijdens de Polisport GP of Portugal. Maar dan zal hij meervoudig wereldkampioen Juha Salminen moeten zien af te houden.

In Spanje was iedereen onder de indruk van de suprematie in E1 van KTM Support rijder David Knight. Ondanks zeges in beide eerste rondes, is de Manxman nog niet helemaal tevreden. Knight gaf aan de week tussen beide GP’s te benutten om zijn motorfiets verder op punt te stellen. Toch mag Knight zich in Portugal aan een sterke Christophe Nambotin verwachten want de Fransman kan als geen ander uit de voeten in de typisch Portugese Eucalyptusbossen.

Credit foto: ABC Communication