X

Ramon en Desalle: ready to rock!

Het Suzuki fabrieksteam in de MX1 trekt met het nodige vertrouwen naar de WK-start in Bulgarije. Met Clément Desalle en Steve Ramon brengen de gelen weer een complementair team in lijn. De klasse en ervaring van ‘The Bomb’, het lef en talent van de ‘MX-Panda’. Vorig seizoen was Sevlievo één van de mindere GP’s voor de spectaculaire Desalle.

De revelatie van 2009 begint het WK met gemengde gevoelens. Clément liet mooie dingen zijn, maar reed weinig wedstrijden en leek de nodige problemen te hebben om zich aan te passen aan de geometrie van zijn nieuwe motor. Maar Desalle is en blijft de man van de grote momenten. Niemand twijfelt er aan dat hij zich in Sevlievo wil laten zien.

Zou Desalle dit weekend kunnen meespelen voor de GP overwinning?

Clément Desalle:“Ik voel me goed en natuurlijk kan het altijd nog beter. Op dit moment willen we vooral niet overhaasten of druk leggen op mezelf. De motor voelt goed aan, we gaan nog enkele kleine wijzigingen aanbrengen maar in het algemeen ben ik tevreden met de set-up. Wat mij betreft is Sevlievo een goede plaats om het WK te beginnen, al maakte het mij aan de andere kant ook niet zoveel uit. Je moet gewoon klaar zijn om overal te scoren en ik ga gewoon weer 100% geven in elke GP. Het parcours van Sevlievo is welt of. De accommodatie is mooi en de lay-out spreekt me wel aan. Er zitten een paar leuke sprongen in, veel flanken naar boven en naar beneden. Het is snel, maar tegelijkertijd toch redelijk technisch.”

Teammaat Ramon is met zijn dertig niet alleen één van de meest ervaren rijders in het WK, hij is ook nog eens de meest regelmatige. Gedurende vier jaar Suzuki viel hij nooit –behalve in het rampjaar 2009- buiten de top drie van het WK MX1. Steve maakte bovendien veel indruk in de voorbereidingsraces.

Ramon: “In Sevlievo zal de start cruciaal zijn.”

Steve Ramon:“De pre-seasons gingen inderdaad heel goed. Ook het vertrouwen is er, want zowel qua rijden, fysiek als de afstelling van de motor liggen we perfect op schema. Ik vind Sevlievo wel een cool circuit. Maar het is snel en dat betekent dat iedereen dicht bij elkaar zit. Het is niet makkelijk om er posities goed te maken. Je moet van bij de start vooraan zitten. Veel jongens zullen wel zenuwachtig zijn voor de eerste GP van het jaar. Iedereen wil weten waar hij staat. Ik kijk er enorm naar uit, mijn doel is om minstens op het podium te staan. Liefst met een reekszege, maar als ik een trofee mee naar huis kan nemen, ben ik tevreden.”

Credit foto’s: Ray Archer