X

VMCF Inter kampioenschap in Genk

Ook in 2010 heeft VMCF een aantal van België’s beste amateurcrossers in huis.  Na een aanloopperiode die verstoord werd door het slechte voorjaarsweer beginnen de Inters van VMCF nu zondag in Genk aan hun kampioenschap. Met heel wat grote namen achter het starthek beloven de VMCF Inters alvast een van de spannendste amateurkampioenschappen van België te worden.

Inters MX1 A: veel kandidaten

Naast de usual suspects David Segers en David Cools zijn er een aantal nieuwe kapers op de kust dit jaar. Dennis Dierckx reed vorig jaar al een erg sterk seizoen tot hij geblesseerd raakte tijdens de BK-ronde in Nismes. Met een gebroken pols moest de LS Motors-Honda rijder toekijken hoe zijn leiding in het VMCF-kampioenschap als sneeuw onder de zon wegsmolt. Tom De Belder is een andere routinier die wel eens aanspraak zou kunnen maken op het podium. De Belder heeft zeker de klasse maar is, helaas ook erg wisselvallig.  Stijn Verstrepen, die pas zijn neus aan het venster komt steken, zou direct al een rol als outsider kunnen spelen. De jonge rijder uit Onze-Lieve-Vrouw Waver is zeker nog geen kandidaat voor de titel maar kan mits enkele uitschieters misschien wel een paar podiumplaatsen veroveren.

Een zelfde constatie dringt zich op voor Maarten Govaert. De sympathieke Suzukirijder uit Wetteren is nu aan zijn tweede seizoen bezig bij de Inters A maar moet op het hoogste niveau  nog altijd zijn eerste zege boeken. Kan de SixStar Racing rijder dit jaar eens op het hoogste schavotje staan?

Inters MX2A: de comeback van Collet

Mark Boot neemt het bij de Inters MX2 op tegen Vincent Collet.

Zeeuw Mark Boot is al enkele jaren een vaste klant in de VMCF- en BMB-wedstrijden.  De KTM-rijder uit Burgh-Haamstede is wellicht de grootste uitdager voor Vincent Collet. De Waalse MX2 specialist begint aan dit seizoen als grote favoriet voor de titel bij de Inters MX2 A.  De  WD Racing-Yamaha rijder weet hoe hij een kampioenschap moet rijden. Collet mag zich echter ook aan weerwerk van Mike Gilot verwachten. De beloftevolle jonge Waal switchte onlangs van de MX1 naar de MX2 klasse en gaat tegenwoordig op een KTM SX-F 250 aan de slag. Kenny Kieschnick en Kevin Reynaert zijn niet meteen titelkandidaten maar zouden beide wel op het eindpodium terecht kunnen komen.

Inters  B Open: Open Strijd

Weer een categorie waarin het moeilijk te voorspellen valt wie er uiteindelijk met de titel aan de haal zal gaan. Gentenaar Gaëtan Van Den Bossche toonde in Wetteren zijn kunnen en zou ook een titelkandidaat kunnen zijn. Tenslotte heeft de voormalige Motorsport Future rijder toch al van het hoogste Belgische niveau geproefd. Of die ervaring van vorig jaar Van Den Bossche daadwerkelijk aan de titel kan helpen moet nog blijken. Ook rijders als Glenn Lambaerts en Tim Govaert kunnen ons inziens goede papieren voorleggen.

Kalender VMCF Inters kampioenschap 2010

11 april                Genk
25 april               Westdorpe
2 mei                   Vollezele
24 mei                 Gouy-lez-Piétons
6 juni                   Rognée
20 juni                 Wachtebeke
27 juni                 Koningshooikt
8 augustus          Komen
22 augustus        Horebeke
5 september       Manage
12 september     Wambeek
26 september    Muizen
3 oktober            Oordegem

Credit foto’s: Ronnysfoto.nl, CDS