X

Reacties MX Pro Series Kester

Davide Guarneri (LS Motors-Honda – tweede algemeen): “In de kwalificatie ging het heel goed, ik pakte de kopstart en kon de race winnen. Ook de eerste reeks liep lekker. Het was een mooie strijd tussen mij, Tanel (Leok) en Steve (Ramon). Nadat Tanel in de fout ging, kon ik eerst hen daarna ook Ramon voorbij, die sloeg nog snel terug maar ik kon hem weer passeren. Dat gebeurde allemaal in één ronde! Daarna drukte ik enkele ronden door en zo kon ik twee à drie seconden pakken. Ik was tevreden met mijn overwinning. De tweede race was andere koek. Ik kon geen goede lijnen vinden. Van de de vijfde plaats reed ik naar de derde plaats. Toen ik derde werd heb ik nog geprobeerd om naar de kop te rijden, maar ik had niet het ritme noch de lijnen om tot bij Strijbos te komen.”

Kevin Strijbos reed een sterke tweede reeks.

Kevin Strijbos (Beursfoon-Suzuki – derde algemeen): “De dag begon slecht want mijn tandwiel was afgebroken en de achterbrug was kapot! Daardoor moesten we in zeven haasten nog op zoek naar een achterbrug want die hadden we niet bij. De eerste reeks moest ik al na een paar ronden de rol losssen met dikke armen. Maar de tweede reeks ging best goed. Ik was mooi mee en hoewel Steve een beetje wegliep kon ik het verschil constant houden. Alleen op het einde kon ik nog wat terug komen. Sowieso was het wel leuk om nog eens op het podium te staan. “

Tanel Leok (LS Motors-Honda – vierde algemeen): “Het was een redelijke dag, maar niets uitzonderlijks om eerlijk te zijn. Ik lag op kop in de eerste reeks toen ik crashte en ik werd derde. In de tweede race was de baan er helemaal anders komen bij te liggen. Het werd heel moeilijk om breed te gaan en daardoor werd het in de bochten wel heel krap. Inhalen was een pak moeilijker maar ik ben tevreden dat mijn gezondheidsproblemen (Leok had last van een amandelonsteking na Glen Helen) stilaan achter de rug zijn.”

Shaun Simpson (Red Bull-KTM – vijfde algemeen, 1ste MX2): “Wat een circuit! Dit is echt oldskool, een heel leuke afwisseling tegenover wat we tegenwoordig in de GP’s krijgen voorgeschoteld. Op voorhand dacht ik dat het een nadeel zou zijn om hier met een 250 te rijden maar dat bleek goed mee te vallen. Ik had niet zo’n goede start in de tweede reeks, toch kon ik nog vierde worden. Met een MX2 denk dat het zowat maximum was vandaag. Zeker gezien de concurrentie.”

Van 'n geslaagd debuut gesproken, the Jerre deed meteen mee met de rapste MX1 piloten!

Jeremy Van Horebeek (CLS-Kawasaki – zesde algemeen): “Dit is zeker meegevallen. Verwachtingen over mijn eerste race op de 450 had ik niet, ik wilde me gewoon amuseren. Donderdag reed ik voor de eerste keer met de motor. Op de uitlaat en enkele onderdelen na was de motor volledig standaard! Vooral het starten was wel wennen., de power komt heel anders en dat was nog niet zo simpel. De eerste reeks gaf ik te weinig gas en de tweede te veel! Eigenlijk wist ik ook wel meteen dat het snor zat. In de eerste race reed ik van acht of negen naar vier gereden. Op mijn gemakske eigenlijk, maar ik had toch een goed tempo. De tweede reeks was ik iets beter weg als zesde ongeveer. In de eerste ronde kwam ik helaas al ten val doordat Pourcel in de fout ging. Enkele anderen vielen ook, maar daardoor viel er wel een gat met de koplopers. Al bij al was het dan niet slecht om nog terug te komen in het wil van Simpson en Leok. Ik had hier graag op het podium gestaan, maar het was zeker een geslaagd MX1-debuut!”

“Of ik de overige wedstrijden van de MX Pro Series ook op de KX450F rijd weet ik nog niet. Dat moeten we nog eens bekijken. Ik blijf me ook zeker nog volgend seizoen concentreren op de MX2.”

Credit foto’s: CDS