X

Gesprek met Marc De Reuver (Beursfoon-Suzuki)

Ontsteking aan het bekken, problemen met de knie, een zware keelonsteking en problemen met de luchtwegen… Het bilan van Marc De Reuver’s recente GP-campagne leest meer als een medische encyclopedie dan als een wedstrijdverslag! In het Belgische Tongeren-Berg was de Beursfoon-Suzuki piloot er weer bij na twee opeenvolgende gemiste GP’s in Letland en Zweden. Reden genoeg dus voor een kort gesprek.

Ben je helemaal hersteld nu?
Marc De Reuver:
(brede grijns) Ik zal wel nooit herstellen denk ik! Maar wel voldoende om te rijden. In de laatste helft van het seizoen wil ik toch nog een beetje gas geven, dat zou wel leuk zijn. Veel valt er op dit moment niet te vertellen. Al moet ik zeggen dat ik aangenaam was verrast door mijn snelheid in Tongeren. Ik heb zondag shirtjes gezien die ik een heel jaar nog niet heb gezien… Alleen als ik een rondje aan mijn broek had! Dat geeft wel een goed gevoel.”

Ondanks de tegenslag is De Reuver's vechtlust nog intact.

Heb je de afgelopen weken op fysiek vlak veel verloren?
Marc De Reuver:
“Toch wel, en wedstrijdritme ben je meteen kwijt. Als je drie weken niet crosst, is het weg. Maar dat komt wel goed. Ik hoop in Lommel toch dicht bij mijn beste vorm te zitten. Top-8 zou mooi zijn, dan ben ik blij.”

Het siert je dat je de moed er in houdt en niet somber loopt te wezen, maar je kan er niet omheen dat 2010 een dramatisch seizoen is voor jou?
Marc De Reuver: “
Nee, het is helemaal niks. Kut, echt kut. Anders kan je het niet omschrijven.”

Niet verwonderlijk dat er dan stemmen opgaan die jou in je laatste GP-seizoen bezig zien?
Marc De Reuver:
“Nee, man ikke niet! Gewoon rijen. Als het even kan wil ik ook nog de Nederlandse MX1 titel pakken. Dat is toch leuk voor het team. Een Nederlands team, met Nederlandse sponsors mag zoiets niet laten liggen.”

Wat heb je de voorbije weken nog kunnen doen?
Marc De Reuver:
“De afgelopen week heb ik nog gecrosst. Voordien niet, want ik mocht niet rijden vanwege mijn luchtwegen. Ik mocht geen inspanningen doen. En je merkte ook waarom: hoesten, overgeven. Het ging ook niet.”

Het valt niet mee om met al die tegenvallers om te gaan?
Marc De Reuver:
“Ik word er helemaal gek van jongen! Voor (de GP van) Duitsland kreeg ik dan ook nog een inspuiting in mijn knie om te rijden. Ook dat was kantje boorde wel-of-niet rijden. En zo is het elke keer wat. Ik weet het ook niet meer. We blijven gewoon doorgaan.”

Wat viel er jou tot nu toe in het algemeen op in het WK MX1?
Marc De Reuver:
“Bobryshev, die doet prima. Had ik zo niet verwacht. Leok die wat tegenvalt. De blessures van Barragan en Pourcel… Verder zijn het dezelfde vertrouwde namen die de dienst uitmaken. Xavier Boog  is ook heel goed bezig, terwijl hij vorig jaar heel onopvallend was in de MX2. Nooit iets speciaals.”

Hoe sta je tegenover de aangekondigde wijzigingen in de GP’s voor 2011: meer overzeese GP’s, beperking van het aantal vaste rijders…
Marc De Reuver:
“Gaat dat allemaal door? Ik volg het niet zo, dat interesseert me niet echt. Wat komt dat komt. Over twee weken is het zus, dan is het weer zo… Ik ga er me niet op focussen. Eerst even bekomen van het WK-feest!”

Credit foto’s: CDS