X

VMD stopt… Kerst-Motorcross gaat verder!

De VMD, Vereniging van Motordealers, is vooral bekend om de populaire, jaarlijke Kerst-Motorcross. De vereniging werd opgericht in 1979 en besloot eind juni 2010 om tot vrijwillige ontbinding van de vzw over te gaan. Graag wil de vereniging iedereen bedanken die gedurende 31 jaar hun activiteiten hebben gesteund.

Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers zag de VMD niet alleen de Kerstcrossen in Stekene maar ook de Motorsalons in Gent en Waregem uitgroeien tot een succes. Via het ‘Hulpfonds voor Gekwetste Piloten’ hebben zij ex-piloten, die door een sportongeval blijvend invalide werden, jaarlijks financieel kunnen steunen. In het 31-jarige bestaan van de VMD hebben zij 27 organisaties van de ‘Kerst-Motorcross’ op zich genomen ten voordele van het ‘Hulpfonds’.

Willy Aper: “Ook de nieuwe Kerstcross zal de gekwetste piloten steunen.

Deze succesvolle periode werd nu dus afgesloten, maar… Na het slechte nieuws volgt het goede nieuws. “De ‘Kerst-Motorcross’ blijft bestaan dankzij enkele vrijwilligers en de bestuursleden van Mc Samen Sterk – Mc Speed Mobil,” aldus MCLB-voorzitter Willy Aper. Op de tweede zondag van december zal er heel waarschijnlijk -zeker als de weergoden een handje toesteken- een Kerst-motorcross doorgaan op het terrein Nieuwdorp te Stekene. Naar goede gewoonte zal ook dit initiatief doorgaan ten voordele van een fonds voor gekwetste piloten.  Willy Aper: “De komende weken en maanden gaan we precies bekijken hoe dit nieuwe fonds opgezet zal worden.” Las but not least wil ook Mxmag, in naam van de gekwetste piloten, Willy Deruyck (secretaris van de VMD) en zijn team bedanken voor de vele mooie jaren.

Credit foto’s: CDS & Gino Coghe/mxfotorama.be