X

Tixier, Jacobi en Pinhancos junior wereldkampioen

De nieuwe Junior wereldkampioenen zijn bekend. De namen  van de Duitster Henry Jacobi (85cc), de Amerikaan Jake Pinhancos (65cc) en vooral die van de Franse 125cc wereldkampioen Jordi Tixier prijkten dan ook vooraf prominent op kennerslijstjes. Opvallend detail: het drietal zit op hetzelfde motormerk namelijk KTM. Click hier voor een fotogalerij van het Junior WK.

Ondanks een sterke vertegenwoordiging werd Dardon Guegnon in het algemeen een afknapper voor de Belgische en Nederlandse rijders. Deze keer geen medailles, noch titel(s) dus. Al moeten daar zeker enkele kanttekeningen bij gemaakt worden. Met een heel snelle, technische en harde omloop –haast geen sporen ook- moesten onze jonge piloten op een heel aparte baan aan de slag. Bovendien was de concurrentie ongemeen hard. Zo stonden in de 85cc een honderdtal (!) rijders aan de start, dan mag er niet veel fout lopen om uit te blinken. Brent Van Doninck lijkt al enkele weken voorbij zijn beste vorm en het is ook onduidelijk hoevel hinder hij (nog) ondervond van zijn schouderblessure. Ook Luca Nijenhuis had niet zijn meest gelukkige weekend met een technisch probleem in de tweede reeks en een comeback race in de eerste reeks.

Toch verdienen zeker Bas Vaessen (5de in de 65cc) en Brian Bogers (8ste in de 85cc en pole op zaterdag) een eervolle vermelding. Ook Micha Boy De Waal (7de in de 85cc) toonde in Frankrijk zijn leeuwenhart door ondanks zijn gebroken arm -nog in het brace en mét gips- naar een vijfde plaats te rijden in de tweede manche. Via deze link kan je de volledige resultaten raadplegen.

Credit foto: Youthstream