X

IMBA in Meijel: Verhorevoort wint, Verstrepen 2de

Thuisrijder Jarno Verhorevoort (Twenty Racing Suspension Suzuki Team) heeft de laatste wedstrijd van de IMBA in de open klasse gewonnen. Verhorevoort (2-1-2) was de meest regelmatige in Meijel, VMCF-rijder Stijn Verstrepen (1-4-1) werd tweede op één punt van Jarno! De Brit Brad O’Leary maakte het podium compleet. Dat volstond echter niet voor O’Leary om de Duitser Frank Teitz Jansen van de titel te houden. De MON was zoals te verwachten goed vertegenwoordigd met verder respectievelijk een 5de plek voor Anton Van de Wetering, een 6de plaats voor Danny Langenberg en een 10de plaats voor Richard Van Baaren.

Verstrepen werd in de IMBA-eindstand vierde, Verhorevoort zesde. Kawasaki-Benelux rijder Langenberg is de tweede Nederlander in het kampioenschap met een negende plaats.

Stijn Verstrepen sluit het IMBA-Kampioenschap af met twee reekszeges!

De kopstart is in de eerste reeks voor Verhorevoort die Jansen-Teitz, O’Leary en Verstrepen achter zich aan krijgt. Opschudding in de vierde ronde na een aanrijding tussen Jansen – Teitz en O’Leary. Hierdoor komt Stijn op 2 na Jarno Verhorevoort . Verstrepen plaatst direct een succesvolle aanval  en komt aan de kop. Net voor het ingaan van de laatste ronde springt Verhorevoort voorbij Verstrepen naar de leiding , maar ‘de Streep’ geeft zich niet gewonnen en slaat direct terug en rijdt zich prachtig naar de reeksoverwinning. Jarno strandde in het wiel van de Belg. De overige Belzen vergaat het wat minder. Bart Hoolants valt uit met een enkelblesure, Arsene Blyau geeft zich helemaal en weet ondanks de zware omloop bij zijn eerste IMBA-deelname meteen punten te scoren!

Ook in de tweede manche kwam Jarno goed weg bij de start, in tegenstelling tot Verstrepen die in de start wat te ongeduldig was. De poulain van Peter Nijs wilde onmiddellijk naar de kop gaan en komt ten val. Terwijl de Twenty Racing Suzuki rijder uit Helmond de wedstrijd naar zijn hand zette, schudde Verstrepen een indrukwekkende remonte uit zijn mouw. Ook Van De Wetering en Langenberg zitten er mooi bij.  Vanop de dertigste plaats stoot Verstrepen door naar acht, op nauwelijks één ronde! Vooraan enkele verschuivingen Verhorevoort blijft op  1, Frank Jansen – Teitz op 2 , Brad O’Leary op 3 , Van De Wetering op 4 en Langenberg op 5. In een mum van tijd rukt Verstrepen op naar plaats maar de afstand naar de drie koplopers is te ver. Jarno wint voor Frank en Brad en Stijn moet genoegen nemen met een 4de plaats. Blyau rijdt zich opnieuw goed in de punten maar geeft forfait voor de derde reeks.

De vliegende brandweerman Danny Langenberg werd 6de in Meijel.

Driemaal is scheepsrecht moet Jarno gedacht hebben want opnieuw pakt hij de kopstart voor Stijn en Frank. In de derde ronde zet Verstrepen de puntjes op de i en neemt de leiding in handen. Net bij het ingaan van ronde 5 sluit Jansen-Teitz aan bij Stijn en Jarno. Dit is het sein voor Verstrepen om nog een tandje bij te steken en loopt zo gestaag weg van Jarno en Frank. Een mooie tweede overwinning van de dag voor Vestrepen. Verhorevoort had voldoende aan een tweede plaats voor de dagzege. Klik hier om de resultaten van Meijel te bekijken. De eindstand in de Open klasse van het IMBA-kampioenschap vind je hier.

Credit foto’s: Jarno Verhorevoort persservice, Plan-B, Danny Langenberg.nl