X

Chad Reed met Team Vodafone in Super X kampioenschap

Chad Reed zal het Australische Super X kampioenschap op een door Pro Circuit geprepareerde Honda gaan betwisten. De Australiër, die momenteel geen contract heeft met een Amerikaans team, zal het Super X kampioenschap voor Team Vodafone gaan rijden. Team Vodafone geldt in Australië als hét topteam in de V8 Supercar series.  Zo eindigden de twee Holden Commodores van het team afgelopen weekend als 1e en 2e in Bathurst 1000, de Koninginneproef van het kampioenschap. Triple Eight, het bedrijf achter, team Vodafone is ook actief in het British Touring Car Championship.

Het Super X kampioenschap, waar Reed trouwens medepromoter van is, begint zaterdag in Newcastle in de staat New South Wales.

Voorlopig zal Reed alleen het Super X kampioenschap betwisten voor Team Vodafone. Toch lijkt de samenwerking met Team Vodafone al een eerste stap naar een carrière als autoracer te zijn. Getuige daarvan de enthousiaste verklaring van Team Vodafone baas Roland Dane.

“Chad is een van Australië’s grootste sportsterren, wiens prestaties over heel de wereld bekend zijn. We zijn blij om Chad als teamlid van Team Vodafone te kunnen verwelkomen, en we vinden het fantastisch dat zijn motorfiets voor het Super X in een gelijkaardig kleurenschema als dat van onze auto’s staat. In het verleden heeft hij al laten zien dat hij ook goed op vier wielen ui de verf komt. We kijken er dan ook naar uit om hem verder te laten testen met onze Holden Commodore” aldus Dane.

Foto Credit: Team Vodafone