X

Jeff Goblet over Mons

Jean-François Goblet heeft het over de BK Enduro in Mons van vorig weekend. Zoals we al in ons verslag schreven had Goblet daar een akkefietje met Adriën Vandommele, waarover hij meer uitleg geeft.

Hallo,

Afgelopen weekend was ik in Mons, voor de voorlaatste ronde van het BK Enduro. Er was slechts een special per ronde, maar die moest  moest telkens twee keer gereden worden. De special was prachtig uitgetekend op de site van het motorcrosscircuit in Mons. Het circuit werd aangevuld met smalle bospaden,  allemaal op een zeer zanderige bodem.

Omdat ik de week voordien niet aan de BK Enduro van Esneux had deelgenomen, ik reed op dat moment de GP van Frankrijk, hield de BMB geen rekening met mijn resultaten in Noirétable. Zodoende diende ik te starten tussen de Beloften. Dat maakte dat elke Special een calvarietocht werd. De special was lang, de snelheidsverschillen groot en dus haalde ik veel tragere rijders in. Het zand was bovendien erg zwaar en nat. Eigenlijk is er maar een goede lijn, waardoor ik, ondanks de goede wil van de minder vlugge rijders, toch belangrijke seconden verlies. Bovendien reden Kevin Gauniaux en Cédric Cremer, zondag beiden een sterke en regelmatige wedstrijd. Na 3 specials en bijna 35 minuten chrono, sta ik tweede op 4 seconden van leider Gauniaux en met nog geen seconde voorsprong op Cremer.

De laatste special wordt dus beslissend. Ik ben gefocused richt, ik rijd proper en amuseer me tenvolle. In mijn tweede ronde op de Special nader ik op Belofte Adriën Vandommele. Om te kunnen winnen moet ik hem absoluut voorbijgaan. Ik roep, ik brul en ik smeek hem om me voorbij te laten gaan. Ik probeer zowel links als rechts, geraak uit het goede spoor en verlies tijd in de modder. Ik heb geen tear-offs meer en m’n crossbril hangt vol zand en dat alles duurt op z’n minst 3 minuten. Met nog 30 seconden te rijden probeer ik hem op een zandstrook langs de buitenkant voorbij te gaan. Ik val vrij hard, uiteraard, sta terug recht, raap de motor op, start hem met de grootste moeite van de wereld en rijd diep teleurgesteld de special uit. Balans: ik strand op 18 seconden van de beste tijd en eindig derde in het Scratch klassement.

Bij het buitenrijden van de special., was ik heel erg boos op Adriën. Hij koos ervoor om me vertragen zonder na te denken over de gevolgen, terwijl een enkele seconde inhouden had  volstaan. Toch heb ik spijt van deze buitensporige woede en ik verontschuldig me tegenover Adriën, zijn team en aan alle aanwezigen.

De volgende wedstrijd is de finale van het BK Enduro in Hautrage op 24 oktober. De strijd om de Scratch titel bij de Inters wordt daar beslist.

Tot binnenkort

Jean-François Goblet

Foto Credit: Fdavid.be