X

De nieuwe IMBA-kalender

De Motorsport Organisatie Nederland (MON) is aangesloten bij de International Motor Bike Association (IMBA).  Op 13 en 14 november werd het congres van de Internationale Motor Bike Association (IMBA) gehouden in het Deense Middelfart. Het congres verliep zeer voorspoedig en in een gemoedelijke sfeer. Naast de nodige reglementswijzigingen, overigens weinig spectaculair, werd ook de internationale sportkalender 2011 samengesteld. Deze kalender vind je hier. Er zullen nog enkele wedstrijden in o.a. Italië aan toegevoegd worden. Enkele belangrijke zaken van dit congres op een rij:

1: De Nations Cup of Europe (het EK voor landenteams) zal worden verreden op 11 september in Vladimir (Rusland).

2: Er zal in 2011 géén EK voor Quads worden verreden. Er waren helaas niet tenminste 6 organisaties bereid om een EK wedstrijd voor de Quads te organiseren.
Er zullen wel enkele internationale wedstrijden worden gehouden. Deze zullen t.z.t. wel op de IMBA kalender worden opgenomen.

3: Er wordt in 2011 in zowel het EK Open Class als het EK MX2 een bokaal ter beschikking gesteld voor de best geklasseerde 2taktrijder. In 2010 was dit voor de eerste keer ingesteld voor het EK MX2, de Nederlander René Aalbers werd de winnaar van deze prijs.

4: Voor de eerste keer zal een EK MX2 wedstrijd ‘s avonds worden verreden.
Op 16 juli 2011 zal in Allaire (Frankrijk, regio Nantes) de 3e ronde voor het EK MX2 worden verreden. Al vele jaren wordt er in Allaire een nachtcross met internationale deelname verreden met afsluitend een schitterende lasershow en spectaculair vuurwerk. Dit evenement trekt jaarlijks 10.000 toeschouwers en in 2011 zal er dus een voor het eerst onder kunstlicht een EK wedstrijd worden verreden.

5: In 2011 wordt er een European Ladies Cup ingevoerd. In Zwitserland (9 april), Duitsland (12 juni) en Nederland (datum volgt) zullen de eerste wedstrijden voor deze cup worden verreden. Leeftijd: vanaf 15 jaar en machines vanaf 85cc grote wielen.

6: Er wordt door het bestuur van IMBA onderzocht of er (in 2012) een Classic MX EK kan worden opgezet. In diverse landen is daar vraag