X

Marnicq Bervoets en LS Honda Racing uit elkaar

Hét grote nieuws van de dag was het einde van de samenwerking tussen LS Honda Racing en Marnicq Bervoets. Hieronder vind je het persbericht van Marnicq:

Bervoets stapt op bij LS Honda

Marnicq Bervoets heeft besloten om zijn contract bij LS Honda niet te verlengen. De meervoudige vice-wereldkampioen was sinds begin 2009 aan de slag als sportief manager bij het Belgische WK-team. Bervoets kwam niet meer tot een nieuwe overeenkomst. “Er werd veel beloofd in 2010, maar die beloftes werden niet nagekomen. Niet naar mij toe, noch naar de rijders. Dat kon ik niet blijven pikken,” verklaart Bervoets.

In 2009 begeleidde Bervoets de jonge Clément Desalle bij zijn doorbraak aan de wereldtop, dit seizoen haalde Marnicq mooie resultaten met Tanel Leok (o.a. GP-winst) en Davide Guarneri.

Marnicq Bervoets (uiterst links) op het podium met Tanel Leok na de Spaanse GP.

Ook het team uit Lier stuurde een persbericht de wereld in:

LS Honda Racing beëindigt samenwerking met Marnicq Bervoets

LS Honda Racing bevestigt hierbij dat de overeenkomst tussen sportief manager Marnicq Bervoets (41) en het team niet zal verlengd worden. LS Honda en Bervoets hebben gedurende drie seizoenen uitstekend samengewerkt. In die periode won het team drie MX1 GP zeges, verschillende GP podiums en twee nationale titels.

Vanaf 2009 trad Bervoets op als sportief manager van het team. In die functie werkte hij eerst samen met  Clément Desalle en Dennis Verbruggen. Dit jaar reden Tanel Leok en Davide Guarneri onder zijn leiding naar sterke resultaten. Door die nauwe samenwerking tussen de rijders en het team heeft LS Honda Racing zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende teams in het WK MX1. Volgend seizoen zal het team met fabrieksondersteuning van Honda uitkomen met Shaun Simpson en Ken De Dycker.

Luc Piccart (LS Honda Racing teammanager)
“Eerst en vooral willen we Marnicq bedanken voor zijn inzet en professionalisme. Hij zal altijd een bijzondere plaats innemen in de geschiedenis van LS Honda Racing. Het is dan ook met spijt in het hart dat we van hem afscheid nemen.
Sportief gezien is de situatie echter compleet anders dan de voorgaande jaren. Zowel Ken (De Dycker) als Shaun (Simpson) hebben reeds hun eigen begeleider. Bovendien hebben ze ook aangegeven dat ze hier mee willen verder werken. Daardoor zouden de rol van Marnicq en zijn verantwoordelijkheden enorm inkrimpen. Omdat dit voor beide partijen niet wenselijk was, hebben we besloten om de samenwerking stop te zetten. We wensen Marnicq op elk gebied het allerbeste toe voor de toekomst.”

Credit foto’s: CDS