X

Moussé wint Gurp TT, sterk debuut voor Cremer

In het Franse kustplaatsje Grayan et l’Hôpital was men afgelopen weekend aan de 10e editie van de Gurp TT toe. De wedstrijd dankt zijn naam aan een lokale camping en is tevens de 3e wedstrijd van het Championnat de France des Sables. Het circuit van 15 km voert over het strand en door de achterliggende dennenbossen.  Voor de specialisten is de Gurp TT vooral essentieel in de aanloop naar de klassieker: de Enduropale du Touquet.

Met 431 rijders stonden ze op zondagmiddag aan de start. Een mix van motorcrossers, enduristen en strandracers. Makkelijk kregen ze het alvast niet want de wedstrijd verliep in stormachtige omstandigheden. Windstoten tot 80 km/u en een striemende regen bemoeilijkten het rijden tijdens deze drie uur durende wedstrijd.
Halfweg de wedstrijd leidde routinier Jean-Claude Moussé voor Milko Potisek, Damien Prévot (de kopman van Kawasaki France voor Le Touquet), Nicolas Deparrois en Alexandre Morel. Thierry Klutz was dan al uit de wedstrijd verdwenen met een defecte achterschokbreker op zijn Gas Gas EC 300.
De zware omstandigheden zouden dan ook hun tol eisen. Zo viel Damién Prevot uit met een knieblessure en smakte Arnaud Demeester tegen een boom na een aanrijding met een andere rijder. Milko Potisek diende in de laatste ronde op te geven met mechanische problemen.
Moussé won uiteindelijk de wedstrijd voor endurorijder Nicolas Deparrois en Julien Tournessi. Voormalig Belgisch kampioen Enduro E1 Cédric Cremer werd 11e. Ricky Claus werd 47e. Cremer, die op een KTM EXC 300 tweetaktmachine reed, was alvast tevreden over zijn eerste strandrace. “De KTM deed het perfect en fysiek liep het ook goed voor mij.”  aldus Cremer. Cremer bereidt zich de komende weken verder voor op de Enduropale Le Touquet, waarin hij tijdens het laatste weekend van januari zijn debuut zal maken.

Foto Credit: Photo Impact/Michel Hennebert