X

Voorbeschouwing Supercross Apeldoorn

Bye, bye Zwolle, Welcome Apeldoorn! Komend weekend trekt de organisatie van de SX en supermotowedstrijd in Zwolle naar een nieuwe locatie: de Americahal in Apeldoorn (Gelderland). In Apeldoorn worden ook weer drie dagen gereden, van vrijdag 28 januari tot en met 30 januari. Behalve alle gebruikelijke klassen komen ook er supermoto’s en quads in actie! Marcel Van Drunen tekende mee voor de baan die -met een recht stuk van 55 meter- opmerkelijk snel is.

Herhaalt Mike Kras zijn zege van vorig jaar in Zwolle?

Sterke Inters klasse!

In de Inters MX2 klasse kan Apeldoorn op een mooi deelnemersveld rekenen met o.m. Jack Brunell, Mike Kras, Jurgen Wybo, Ashley Greedy, Maurice Klijn, Dominique Thury, Arnaud Wauters, Dave Versluis en Nikolaj Larsen. Ook de beloftevolle Belg Matthias Plessers is weer van de partij. Voor de winnaar in de eindstand (zaterdag en zondag) ligt 1.250 euro klaar, de nummers twee en drie mogen met 900 en 700 euro naar huis.

Supermototoppers aan de start

Zoals elk jaar kijken de supermoto rijders erg uit naar deze bijkomende wedstrijd! Meervoudig Nederlands kampioen Marcel Van Drunen was er vorig jaar niet bij door een beenbreuk, maar dit jaar is hij wel van de partij. Van Drunen mag zich opmaken voor felle tegenstand van o.a. Nederlands vice-kampioen Devon Vermeulen, Ruurd Van Roozendaal,  de Belgen Nicolas Stampaert en Kurt Deprez, Tom Van Teeffelen, Kyle Matthijssen en Huub Mesters.

Marcel Van Drunen geeft op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag SX-trainingen voor motorcross en supermotorijders.

SX Apeldoorn praktisch

Waar? America Hal, Laan van Erica 50, 7321 BX Apeldoorn
Wanneer? van 28 tot en met 30 januari
Entree?
Gratis t/m 4 jaar; kinderen van 5 tot 12 betalen 10 euro, volwassenen betalen 15 euro per dag
Parking? parkeren is gratis
Uurschema? vind je hier
Meer info?  op http://www.supercross-apeldoorn.nl/

 

Credit foto’s: ronsfoto