X

Graham Jarvis triomfeert in de hel!

Ongelofelijk maar waar! Voor de tweede opeenvolgende editie wint een Brit mét een trialachtergrond de beroemde Hells’s gate extreme enduro in Italië, in de buurt van Pisa. Na Dougie Lampkin was het nu prijs voor de 35-jarige Husaberg sterpiloot Graham Jarvis. Samen met Lampkin was Jarvis trouwens de enige die na een loodzware enduro de top van de mytische Hell’s peak haalde! Nadat een lange rij van sterke mannen er het bijltje bij neerlegde bleef Jarvis over als triomfator. Aan de finish bedroeg het verschil met Lampkin meer dan 25 minuten. Al was ook de prestatie van Lampkin (Gas-Gas) die van een echte ijzervreter. Tijdens de indoor van Barcelona vorige week kwam de 12-voudige trial wereldkampioen amper aan rijden toe door verschrikkelijke hoofdpijn. De dokter had ‘m Hell’s gate afgeraden en wilde verder onderzoek afwachten, toch zette Dougie dus door met een meer dan verdienstelijk resultaat als beloning.

Eigenlijk speelt de hele enduro zich af op een gigantische privé-terrein rond de Mont Ciocco, de organisator van de wedstrijd Fabio Fasola moest dit jaar de wedstrijd zelfs inkorten van 6 naar 5 ronden want anders had niemand de top gehaald!

Voor je aan de finale mag deelnemen moet je in de kwalificatie enduroproef ’s morgens bij de eerste 30 zitten. Onder die 30 ook twee laaglanders: Mickael Vukcevic (9de) op Sherco en meervoudig Nederlands trial kampioen Alex Van Den Broek die knap 20ste werd. Pascal Berlingieri (Husaberg) werd ‘s morgens 41ste, Jurgen Van den Goorbergh 46ste.

Credit foto’s: Jonty Edmunds