X

BK enduro: Goblet staat er meteen

Eindelijk! Na maanden van rust is het 2011 enduroseizoen gisteren weer begonnen met de traditionele opener in Warnant, niet ver van het dal van Molignee en de abdij van Maredsous. Bovenop de gebruikelijke toppers die ook vorig jaar aanwezig waren, had Warnant ook een bonus in petto met organisator Thierry Klutz die zijn comeback maakte met een GasGas 300 tweetakt.

Warnant wordt natuurlijk gekruid door twee heel verschillende spéciales, maar ook de ervaring van de organiserende club en de vlotte samenwerking met de zeer uitgebreide delegatie BMB officials biedt gunstige perspectieven voor de rest van het seizoen. Last but not least kreeg Warnant ook de primeur van een nieuw tijdopnamesysteem met transponders. Al bij al zeker een geslaagde introductie en voor de volgende wedstrijd zal het systeem verder worden verfijnd.

Na een intensieve wintervoobereiding waren alle ogen in Warnant gericht op Jeff Goblet (Yamaha België) en de oudste van de Goblet broers ontgoochelde allerminst.  Goblet wordt dus opnieuw de te kloppen man, hoewel de concurrentie onder aanvoering van Cedric Cremer en Kevin Gauniaux zeker nog een tandje zal bijsteken. Cremer, de officiële KTM België rijder, wordt nog steeds sterker en zit zeker nog niet aan zijn plafond. Ondanks een crash in de spéciale hield Cremer wel mooi de druk aan op zijn concurrenten.

Sterk debuut Bob Van Looveren

Kevin Gauniaux was lang onzeker door een kwetsuur aan zijn linker wijsvinger, maar nadat hij het licht op groen had gekregen, besloot hij om toch te rijden. Nadat hij voorzichtig begon, liep het steeds beter voor de GasGas piloot. In de laatste spéciale kaapte Gauniaux zelfs de snelste tijd weg. Thierry Klutz, die sinds Le Touquet niet meer op de motor zat, verraste vriend en vijand met enkele derde plaatsen in de spéciales na Goblet en Cremer. Terwijl Mickael Vukcevic (Sherco) duidelijk nog ritme te kort kwam, werkte Wim Vanderheyden een heel regelmatige eerste wedstrijd af. Wim werd beloond met een vijfde plaats. Bob Van Looveren, vorig seizoen nog belofte, debuteerde als inter en trok zich prima uit de slag. Bob werd zelfs zesde in de E2, 11de in de scratch!

Klik hier voor de volledige resultaten.