X

Radson Trophy MX2: Mons was heel even Nederlands

Het circuit van le Bois brûlé mag dan wel in het zuiden des lands liggen, toch toont het heel wat overeenkomsten met een typische Nederlandse zandbaan. Geen wonder dus dat de Nederlandse delegatie in de Radson Trophy zich thuis voelde in Mons. Beste zandhaas was Mark Boot. De Zeeuw rijdt dit jaar in Belgische dienst bij MC Mikkola en is al jaren een BMB-licentiehouder. Twee jaar geleden verraste Boot ook al eens tijdens de openingswedstrijd in Beervelde. Boot trok in beide reeksen het laken naar zich toe en won telkens met een aardig voorsprong op Mike Kras. De rijder uit het Beursfoon Suzuki team maakte in Mons zijn wederoptreden nadat hij eerder deze maand aan de onderarmen geopereerd werd. Wist Julien Lieber in de eerste reeks nog 3e te worden dan kon hij die prestatie in de herneming niet herhalen. Lieber moest na een crash in de start achtervolgen en zou uiteindelijk de handdoek werpen. De derde plaats was dan voor Jens Getteman. De poulain van Marnicq Bervoets kwam na een slechte start terug vanaf plaats 22.

Start van de Radson Trophy in Mons met Meurs (#53), De Belder (#1), Boot (#37), Fors (#2) en Lieber (#33)

Het eindpodium van de eerste Radson Trophy MX2 ronde kleurde met Mark Boot, Mike Kras en Jeffrey Meurs volledig oranje. Een teken aan de wand voor de Belgische rijders? Bij de Nationalen MX2, die ook dit jaar samen met de Inters rijden in de Radson Trophy ging de eindzege naar David Foguenne. De Luikenaar was in beide reeksen de sterkste en ging op het podium Sven Roelandt en Bjorn Blauwers vooraf.

Uitslagen:

Radson Trophy MX2 R1: 1. Mark Boot, 2. Mike Kras, 3. Julien Lieber, 4. Kenny Vandueren, 5. Jeffrey Meurs, 6. Sean Mitchell, 7. Jens Poppe, 8. Axel Van De Sande, 9. Arne Tureluren, 10. Dieter Vromans.

Radson Trophy MX2 R2: 1. Mark Boot, 2. Mike Kras, 3. Jens Getteman, 4. Kevin Fors, 5. Jeffrey Meurs, 6. Brent Van Doninck, 7. Dylan Verleysen, 8. Jens Poppe, 9. Ronny Van Hove, 10. David Foguenne

Foto Credits: CDS Images