X

Lotto Trophy Paddock Talk: Beervelde

Mooie mevrouwen: Misschien kreeg u in Beervelde wel een flyer van de “MX vs ATV Alive” wedstrijd van MXM uit de handen van een van de Motorwereld-dames. Als dit niet het geval was check je als de weerlicht onze wedstrijdpagina.”

Dunne spoeling: Slechts 23 Inters aan de start van de training in de Lotto Trophy. Toegegeven er zijn heel wat geblesseerden en sommige Belgische rijders hadden verplichtingen in het ONK. Maar toch, zowel VMCF als VLM hadden dit weekend geen wedstrijd maar slechts enkele Inters uit de UMC-bonden vonden de weg naar Beervelde.

Dunne Spoeling II: Het had ook anders kunnen lopen.  Zo had RES Axel oorspronkelijk een aanvraag gedaan bij de KNMV om een ONK-wedstrijd op Koninginnedag te organiseren. Op slechts 30 km hemelsbreed verwijderd van Beervelde hadden beide wedstrijden perfect op mekaar kunnen aansluiten. Maar de KNMV vond een ONK in Zeeuws-Vlaanderen blijkbaar niet nodig.

Endurist: Motorsport Future coach Joël Smets stapt volgend weekend nog eens op de motor. In het Franse Buzancy start hij dan in de 4e ronde van het BK Enduro. De vijfvoudige wereldkampioen motorcross heeft een mini-deal met Husqvarna importeur Moto Mondo die 4e endurowedstrijden in de Benelux behelst. Smets start in Buzancy op een Husky TE 449 bij de Inters E2. Later dit jaar rijdt Smets waarschijnlijk nog de Enduro van Esneux.

Er staan flink wat Euros aan statiegeld op deze tractor.

Schaarste: Veel volk, maar ook veel zon aan de oevers van de zandwinningplas. En dat maakte dat het volk dorstig was. Om die dorst te lessen was er heel wat drank nodig. Zodanig veel zelfs dat de feesttent rond de klok van 16u herbevoorraad moest worden. Aan de drankstandjes langs de omloop was de schaarste nog groter want nog voor de tweede reeks van de Radson Trophy zat men daar door de voorraad Jupiler heen.

Pijn: Geen Stijn Verstrepen in de 3e manche van de Lotto Trophy. De rijder uit het LS Honda Racing Support team kampte met pijnlijke onderarmen. Een euvel dat deze week door middel van een chirurgische ingreep verholpen zal worden door Dr. Toon Claes.

Pijn II: Overigens vergaat het Verstrepen’s teammaat Damon Govaerts niet veel beter. De rijder uit Peulis brak onlangs zijn rechterduim bij een crash in een VMCF-wedstrijd.

Tegenbezoek: Zoals je al in zijn MXM-column kon lezen ging Ken De Dycker tijdens de openingswedstrijd voor het WK Zijspancross in Oss voor maatje Sven Verbrugge supporteren. Verbrugge, die samen met Daniël Willemsen de WK-tussenstand aanvoert maakte gebruik van een schaarse vrije zondag om nu op zijn beurt voor Keeno te komen supporteren.

Foto Credits: CDS Images