X

Renet wint AMV Trèfle Lozèrien

In en rond het Zuid-Franse provinciestadje Mende speelde zich het voorbije weekend de AMV Trèfle Lozèrien af. Dé klassieker onder de Franse Enduroklassiekers was inmiddels al aan zijn 25e editie toe. En ook nu stond er een massa rijders aan de start. Van de amateur over VIPS en industriemensen tot doorwinterde profs uit het EWC. Gespreid over drie dagen, vochten toppers zoals Marc Germain, Pierre-Alexandre Renet, Antoine Meo, David Frétigné en Ivan Cervantes met mekaar om de zege in deze prestigieuze klassieker.

Al vanaf vrijdag werd duidelijk dat de strijd om de eindzege weleens tussen Marc Germain en Pierre-Alexandre Renet zou gaan. De Bretoense Husaberg-rijder was nog maar aan zijn eerste Trèfle toe. Dat weerhield hem er niet van om onmiddellijk te leiding te nemen. Trèfle-specialist Marc Germain startte met het oog op een zesde overwinning. Een schouderblessure, het weekend voordien opgelopen in het Frans kampioenschap, zou de Yamaha Motor France-rijder echter parten spelen. Antoine Meo en Ivan Cervantes verloren meteen al veel tijd.
Op zaterdag was Renet steeds voorin te vinden op de Specials. Maar in de laatste  Special van de dag, op de hoogvlakte boven Mende, sloeg de Bretoen pas hard toe. Met een absolute besttijd op de weideomloop verzekert Renet zich van de dagzege voor Manuel Albépart en Julien Gauthier.
Op zondag wint Marc Germain de eerste twee Specials. Renet slaagt terug door de derde en vierde Special te winnen. De laatste Special van de Trèfle 2011 gaat naar Antoine Meo, die daarmee een ereredder scoort. Renet wint echter het dagklassement en uiteraard ook het eindklassement. Renet gaat Marc Germain en Manuel Albepart vooraf.
Uitslag AMV Trèfle Lozèrien 2011: 1. Pierre-Alexandre Renet, 2. Marc Germain, 3. Manuel Albépart, 4. Fabien Planet, 5. Julien Gauthier, 6. Oriol Mena, 7. Nicolas Deparrois, 8. Michael Metge, 9. Romain Bocardey, 10. Antoine Meo, ..13. Ivan Cervantes.
Belgen: 32. Frédéric Huynen, 236. Jeroen Schuer,  238. Pierre Schmits, 249. Jean Flouhr, 275. Luc Magermans, 295. Marc Heylen, 366. Luc Van Malderen, 381. Philippe Geelhand

Foto Credit: Husaberg Images/Jonty Edmunds