X

Lotto Trophy in Tongeren op 26 juni!

Voor de vierde ronde van het BK Motorcross trekken we op 26 juni naar Tongeren. De tenoren van de Belgische Motorcross ontmoeten elkaar op een nagelnieuw terrein aan de Driekruisenweg. Het nieuwe circuit van MC Lauw is ruim, overzichtelijk en er is ook meer plaats voor de paddock! Er is dan toch nog een positieve oplossing voor de moeilijkheden die MC Lauw had om het parcours in Tongeren-Berg te vervangen. Mxmag sprak met een opgeluchte en gemotiveerde Frank Grotars, de voorzitter van MC Lauw.

Eerst was er sprake van dat de Horensbergdam in Genk de oude omloop zou vervangen. Waarom ging dat toch niet door?
Frank Grotars: “Op was Genk een prima oplossing, tot we er achter kwamen dat onze wedstrijd  op 26 juni een overtreding van het milieu-reglement zou opleveren. Diezelfde dag is er echter ook een manche van het BK karting. Op het motorcrosscircuit trainen mag die dag wel. Maar twee wedstrijden tegelijkertijd mogen niet. We wilden geen problemen creëren die het circuit in Genk schade zouden kunnen berokkenen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.”

Als een geluk bij een ongeluk vonden jullie in Tongeren een groot terrein dat veel mogelijkheden biedt.
Frank Grotars: “Dat klopt. We kwamen er achter dat er een geschikte lap weidegrond ter beschikking lag aan de Driekruienweg in Tongeren. In tegenstelling tot in Berg kunnen we er een grotere omloop neerleggen. De omgeving is mooi met veel bomen, het is een terrein met natuurlijk relief, je kan het circuit bereiken langs één weg (de Gasthuisbosdreef) de paddock zal mooier zijn… Kortom, we hebben er niets dan voordelen! Marc Velkeneers heeft een knap circuit uitgetekend. We zijn nu volop bezig met de aanleg, tegen zondag willen we alles klaar hebben. Dan kunnen we beginnen met het aankleden van het circuit. Het wordt absoluut de moeite waard!”