X

BK Enduro: prachtwedstrijd in Dorinne

Het BK Enduro sneed zondag zijn tweede seizoenshelft aan met de Enduro van Dorinne, een organisatie van de MC Dinant.  Helemaal nieuw was het traject van deze enduro niet want het was grotendeels gelijk aan dat van de oude Enduro van Evrehailles. Ook de special achter het ziekenhuis van Dinant bleef behouden.

Grote nieuwigheid was een special in een valleitje in Dorinne. Een special die zeker in de smaak viel van de rijders want sommigen durfden het al een proef uit een EWC-ronde te noemen.

Bij de Inters E1 in het BK primeert kwaliteit op kwantiteit. Slechts 5 E1-rijders stonden er in Dorinne aan de start maar van hen liet de jonge Adrien Vandommele zich nog het meest opmerken. Na de 1e ronde leidde de MB Racing TM-rijder het Scratch-klassement. Verrassend? Niet echt ook tijdens de ISDE in Finland liet Vandommele al mooie dingen zien. Vandommele zou uiteindelijk worden gediskwalificeerd wegens het ontbreken van een tijd op de 5e special.

Knapt Wim Vanderheyden hier een uiltje of focust hij zich op wat komen gaat?

Niet alleen de specials maar ook de verbindingsritten zouden beslissend zijn tijdens deze Enduro van Dorinne.  De route voert voor een stuk over rotsachtige paden die door de regenval van de voorgaande spekglad geworden waren. Een crash op zo’n pad leidde dan ook vrijwel altijd tot  materiële schade.

Een van de slachtoffers was Bob Van Looveren die met een gebroken tandwiel aan de kant moest. De Wuustwezelnaar had zich tot dan in de top-5 van de E2-klasse weten te handhaven. De winnaar van de E2 werd opnieuw Jean-François Goblet. De D’Ieteren Sport Yamaha-rijder mag stilaan aan een nieuwe Belgische titel beginnen denken. KTM Belgium-rijder Cédric Cremer maakte in Dorinne zijn comeback en deed dat met een mooie derde plaats achter Michaël Vukcevic.

Bij de Inters E3 moest Wim Vanderheyden zich tevreden stellen met een 3e plaats achter Kevin Gauniaux en Thierry Klutz.  Na een crash op de vierde special had Vanderheyden behoorlijk wat seconden verloren zodat hij in de vier resterende proeven moest achtervolgen.

Roel Verpoorten moest in de lichtste Inters-klasse weliswaar Frédéric Gauniaux voor zich dulden maar de HM Honda-rijder deed niettemin een goede zaak. Op de gladde rotsen speelde Verpoorten’s trial-ervaring in zijn voordeel. De Vlaams-Brabander bleef zo Charles-Antoine Allegra voor in het dagklassement. In de BK-stand vergrootte Verpoorten zijn voorsprong op Allegra. Met nog vier wedstrijden te gaan telt Verpoorten nu 27 punten meer dan de Namenaar.

Een vette knipoog van de leider in het BK E1: Roel Verpoorten.

Uitslagen Enduro Dorinne:

Scratch Inters: 1. Jean-François Goblet, 32min18.124 ; 2. Kevin Gauniaux , op 22sec706 ; 3. Thierry Klutz, op 33sec051; 4. Michaël Vukcevic, op 1.min05.593; 5. Cédric Cremer, op 1min06.853; 6. Wim Vanderheyden, op 1min14.141; 7. Thierry Wansart, op 1min32.491; 8. Frédéric Gauniaux, op 1min33.794; 9. Roel Verpoorten, op 1min38.378; 10. Charles-Antoine Allegra, op 1min42.505; 11. Jérémie Fraselle, op 2min46.625;  12. Mike Herman, op 2min52.279; 13. Steve Goblet, op 3min00.908; 14.Bertrand Bailleux, op 3min07.789; 15. Karadeg Lamberty, op 5min01.712;

Inters E1: 1. Frédéric Gauniaux, 2. Roel Verpoorten, 3. Charles-Antoine Allegra,

Inters E2 : 1. Jean-François Goblet, 2. Michaël Vukcevic, 3. Cédric Cremer, 4. Thierry Wansart, 5. Mike Herman, 6. Steve Goblet, 7. Bertrand Bailleux, 8. Frédéric Moureau, 9. Philippe Papier

Inters E3 : 1. Kevin Gauniaux, 2. Thierry Klutz, 3. Wim Vanderheyden, 4. Jérémie Fraselle, 5. Lamberty Karadeg.

Foto Credit:TKSO/ Fdavid.be