X

ISDE 2011 dag 3: België KO

De ISDE is vanavond halfweg en de Finnen lijken nu goed op koers om in hun eigen land de World Trophy te pakken. Ook vandaag was Team Finland weer goed op dreef. De kloof met het tweede geplaatste Spanje mag dan nog niet onoverbrugbaar zijn toch wisten de Finnen hem vandaag weer uit te diepen. De grote verliezers van de dag zijn de Britten. Gisteren stonden de Green helmets nog 7e, maar na het uitvallen van ex-crosser Jordan Rose tuimelden ze naar plaats 14.

Nederlanders constant

Team Holland staat ondertussen nog steeds op de zesde plaats. Ook vandaag was Hans Vogels de beste Nederlandse performer, maar in tegenstelling  tot gisteren raakte hij nu niet in de top-10 van de E2-klasse.  Dat lukte Mark Wassink in de E3 dan weer wel. Wassink werd mooi 7e. Het verschil met de verrassend sterke Portugezen die 5e geklasseerd staan bedraagt nu 7min30.

België helemaal uitgeteld

Ook op de derde dag zat het geluk de Belgen niet mee. Vrij vroeg op de dag beschadigde E1-rijder Adrien Vandommele het carter van zijn TM. Onnodig te zeggen dat je met een lekkende karter niet ver komt en dus exit Vandommele. Na de opgave van de jonge Waals-Brabander zakte Team Belgium naar de 17e en laatste plaats. Snelste Belg was vandaag Jean-François Goblet. De Luikenaar werd 26e in E2. Wim Vanderheyden werd 17e in de E3. Morgen starten er dus nog drie Belgen: Goblet, Vanderheyden en Pierre Schmits.

Wim Vanderheyden’s verslag over dag 3 vind je hier.

Alle resultaten en standen kan je op deze link nog eens rustig overlezen.

Foto Credit: KTM Images/Jonty Edmunds