X

ISDE 2011: Nederland sterk, België kansloos

Op dag 2 van de ISDE was de Finse hegemonie niet te stoppen. Eens te meer bleek E1-rijder Eero Remes de sterkhouder van de thuisploeg te zijn. Op 5 van de zeven specials draaide Remes de eerste tijd. Indrukwekkend.  De Finnen blijven dan ook stevig in het zadel als leiders in het World Trophy-klassement. De Spanjaarden bevestigden op dinsdag opnieuw en blijven dus op 2 staan. De Australiërs daarentegen tuimelden vandaag van de 3e naar de 8e plaats. De sterke prestatie van Kurt Caselli (op de introfoto), die de dagzege in E2 op zak stak, hielp de Amerikanen aan de 3e plaats in de tussenstand.

Nederland maakt sprong vooruit

Ook de Nederlanders raken nu goed op dreef. Hans Vogels eindigde als 9e in de E2, Ralph Hubers was 17e in E1. Amel  Advokaat en Mark Wassink werden respectievelijk 12e en 13e in 3.  Met die sterke resultaten maken de Nederlanders dan ook een sprong naar voren in de tussenstand van de World Trophy. Na dag 2 stonden de Nederlanders als 6e geklasseerd. De top-5  is dus misschien wel mogelijk.

Over en uit voor Team Belgium.

Voor de start kregen de Belgen al slecht nieuws te verwerken. Ondanks de tussenkomst van de Internationale Jury kreeg Jerôme Martiny zijn rijbewijs niet terug. En dat betekende dat de Motosport Lejeune Husqvarna-rijder zijn Zesdaagse er op zat.

Ook Bob Van Looveren’s ISDE zou dan niet lang meer duren. De Wuustwezelnaar reed vast in een moddergat. De hulp van Pierre Schmits kon niet baten want uiteindelijk zou Van Looveren zo’n twee uur verliezen en buiten tijd aankomen.  Kopman Jean-François Goblet kreeg met een gebroken ketting af te rekenen maar kwam binnen tijd binnen. Niettemin mag Team Belgium de ambities op een behoorlijk klassement in de World Trophy na vandaag definitief opbergen.

Adrien Vandommele (24e in E1) en Wim Vanderheyden (21e in E3) bleven ook buiten schot en konden de Belgische eer nog enigzins redden. Een dagverslag van Vanderheyden vind je hier.

Alle uitslagen en standen vind je hier.

Foto Credit: KTM Images/ Jonty Edmunds