X

Reacties na de Lotto Trophy-Keiheuvel

Vierendertig jaar nadat vader Peter Herlings op de Keiheuvel won voor Brad Lackey en Graham Noyce voegde Jeffrey Herlings zijn naam toe aan de lange erelijst. Maar niet alleen ‘The Bullet had wat te zeggen na de Balense BK manche. Wij sprokkelden voor jullie enkele reacties:

Jeffrey Herlings (NED, Red Bull-KTM), winnaar
“Het was een fantastische dag; drie op drie. Beter kon dus niet! Op die manier winnen is natuurlijk heel cool en het rijden op de 350 viel ook geweldig mee. Op voorhand had ik ook wel verwacht dat ik hier voor de overwinning zou gaan, maar het is dubbel zo leuk als het ook nog uitkomt. Ik kijk ernorm uit naar Matterly Basin en de Britse Grote Prijs. Daar wil ik ook winnen, het WK is nog niet voorbij! Het enige minpuntje op de Keiheuvel was die val van Clement Desalle, hopelijk herstelt hij snel.”

Door het geweld van 'alien Herlings' zouden we bijna vergeten dat Joël Roelants een ijzersterke wedstrijd reed!

Joël Roelants (BEL, JM Racing KTM), tweede algemeen
“In het begin liep het een beetje stroef, vooral in de eerste race. Daarna ging het rijden steeds beter. Over de laatste race was ik ook heel content, behalve dat ik halverwege de derde manche door mijn voet ging. Dan heb ik een paar ronden gas terug genomen en ik wilde opgeven. Gelukkig werd hij daarna weer warm, ik ben nog weer beginnen aanvallen op Max Nagl. Jammer genoeg was het al te laat en dan ben ik vierde geworden. Mijn tweede plaats in het dagklassement was zeker een mooi resultaat, vooral ook omdat het na Herlings was. Hopelijk geneest mijn voet helemaal voor Matterly Basin! Het aan passen aan de 350 verloopt ook goed, alleen reed ik in de eerste manche veel te gespannen. Ik moest de motor meer het werk laten doen en dat ging beter naarmate de dag vorderde. Omdat ik in Loket mijn voet al had gekwetst had ik de voorbije week amper met de motor gerden. Daardoor had ik wel last van opgepompte armen.”

Kevin Strijbos (BEL, Rockstar Suzuki), derde algemeen
“Het ging wel goed vandaag, in de eerste reeks had ik de kopstart. Herlings kwam er al snel over en die was vandaag gewoon duidelijk sneller. Proberen had zelfs niet veel zin. Even kwam ik wat korter, dat kostte redelijk wat kracht. Ik kreeg ook direct dikke armen. Ook in de tweede race was ik best goed weg, maar in de eerste ronde viel ik al. Bij inrijden van een bocht viel mijn motor stil. Vanop de laatste plaats kon ik dan nog achtste worden. De laatste reeks was eigenlijk bijna hetzelfde als de eerste. Ik had kopstart maar Herlings kwam er onmiddellijk over en hij was direct weg. Eerlijk gezegd wist ik niet waar ik het had! Ik probeerde wel, maar er viel niets tegen te beginnen. Toch ben ik tevreden over mijn dag. Ik reed vrij goed, ondanks het grote verschil met Herlings had ik op mijn beurt ook een voorsprong van meer dan 30 seconden op de derde in race 1 en race 3. De Keiheuvel lag er anders bij dan andere jaren. Door de quads kreeg je wel diepe sporen die het er niet makkelijker op maakten. Heel zwaar was het niet, eigenlijk was het zelfs niet zo vermoeiend als andere edities!”

Blue wonder power milk, niet van Hooverphonic maar van Tanel Leok en TM.

Tanel Leok (Est, TM),  vierde algemeen
“Over het eindresultaat en het rijden in de laatste manche ben ik redelijk tevreden. In de eerste manche zat ik vast achter die crash met Clément Desalle. Daardoor verloor ik tijd, maar ik werd nog zesde. De tweede race liep wel lekker, daarin werd ik tweede. In de afsluiter lag ik derde toen ik crashte, daardoor kon ik maar vijfde worden. De TM wordt steeds beter

Shaun Simpson (GBR, LS Honda Racing), vijfde algemeen/BK-leider
“Ik had geen goed gevoel vandaag. Door een kwetsuur aan mijn wijsvinger die ik ’s morgens had opgelopen was het ook moeilijk om de motor vast te houden. Dat  was best frustrerend want het circuit zag er cool uit en er was veel publiek. Ik keek echt uit naar mijn eerste motorcross op de Keiheuvel, zeker omdat ik er al zoveel over gehoord had. Bovendien ging het rijden in het zand behoorlijk goed tijdens de GP van Limburg in Lommel.  In de eerste reeks wist ik gelukkig uit de problemen te blijven in de tumultueuze start, maar eigenlijk had ik alleen in de tweede race een echt goede start.  Natuurlijk is het leuk om het BK te leiden, maar het is ook een vreemd gevoel. Ik wil geen kampioen worden omdat de anderen zijn uitgevallen of pech hadden, wel omdat ik de snelste was.”

Credit foto’s: CDS