X

Cedric Cremer wint finale BK Enduro!

Cédric Cremer pakte in Hautrage de Scratch-zege in de finale van het BK Enduro. De KTM Belgium-piloot boekte zo zijn 3e totaalzege van het seizoen.  Door de annulering van de Enduro van Maurage kreeg het BK Enduro in Hautrage zijn beslag.

De BK-Finale in het westen van Henegouwen bestond uit 3 ronden van 70 km. Maar zoals de traditie het wil was er aan het einde van de dag ook een afsluitende crossmanche.

Bij de Inters E1 kon de Belgische titel niet meer ontglippen aan Roel Verpoorten.  Slechts 2 Inters E1 verschenen in Hautrage aan de start: Verpoorten en ‘local hero’ Tom Frison. De Yamaha-rijder  trok in zes van de zeven specials aan het langste eind.  Voor Verpoorten wenkte aan het einde wel  de Belgische E1-titel.

In de Koningsklasse van het BK Enduro draaide de BK-Finale op een prestigestrijd tussen Jean-François Goblet en Cédric Cremer uit. De D’Ieteren Sport Yamaha-rijder beschikte over goede kaarten om zowel de titel bij de Inters E2 als de scratch-titel binnen te halen. Maar Cremer kloppen zat er echter niet in voor Goblet. De Luikenaar kon op de zanderige ondergrond van Hautrage op zijn motorcrosservaring teren.  Dat resulteerde in vier zeges in de Specials, waarbij Cremer telkens duidelijk Goblet achter zich liet. De twee overige Specials vielen aan Goblet ten prooi. De enige E2-rijder die een beetje in de buurt van Cremer en Goblet kon blijven was Bob Van Looveren.  In de laatste wedstrijd op zijn tweetakt-Suzuki eindigde Van Looveren derde.

Wim Vanderheyden was op dreef in Hautrage!

Husaberg Belgium-rijder Wim Vanderheyden pakte in Hautrage de zege bij de Inters E3. De AMC Dworp-rijder moest in vier van de zes Specials Kevin Gauniaux voor zich dulden. Maar Vanderheyden maakte in de twee andere Specials het verschil met Gauniaux.  Dat Vanderheyden goed uit de verf kwam in Henegouwen blijkt ook uit zijn 3e plaats in het Scratch-klassement.

Uitslagen Enduro Hautrage:

Scratch Inters: 1. Cédric Cremer, 2. Jean-François Goblet, 3. Wim Vanderheyden, 4. Kevin Gauniaux, 5. Bob Van Looveren, 6. Michaël Vukcevic, 7. Tom Frison, 8.Roel Verpoorten, 10. Jérémie Fraselle, 10. Bertrand Baillieux, 11. Karadeg Lamberty, 12. Philippe Papier, 13. Jêrome Martiny

Inters E1 : 1. Tom Frison, 2. Roel Verpoorten

Inters E2: 1. Cédric Cremer, 2. Jean-François Goblet, 3. Bob Van Looveren, 4. Michael Vukcevic, 5. Bertrand Bailleux, 6. Philippe Papier

Inters E3: 1. Wim Vanderheyden, 2. Kevin Gauniaux, 3. Jérémie Fraselle, 4. Karadeg Lamberty

Foto’s:  TKO/Fdavid.be