X

Gas Gas vernieuwt 2-takt endurogamma

In Catalonië zitten ze niet stil. Gas Gas nam met het oog op modeljaar 2012 zijn tweetakt endurolijn stevig onder handen. De EC 125 en EC 250 verdwenen uit de catalogus. De EC 250 en EC 300 zijn de enige overblijvende tweetakten. Maar dat wil niet zeggen dat Gas Gas niet meer in haar tweetakt enduro’s investeert. Integendeel zelfs.

De tweetakt EC’s kregen voor 2012 een volledig nieuw perimeterframe waardoor de motoren meteen een stuk moderner ogen. Het subframe wordt nu in kunsstof uitgevoerd. De verandering qua chassis kwam er door aanwijzingen van Gas Gas-fabrieksrijders Ivan Cervantes en Christophe Nambotin. Opvallend is ook het hogere zwaartepunt van de nieuwe EC’s.
De tankinhoud werd opgetrokken naar 10,5 liter en de luchtfilter zit in een handige schuif. Verder kregen de enduro’s nieuwe plastic, een nieuw linksysteem en andere veringsettings.  Aan de motor veranderde alleen de koppeling, die nu een betere smering krijgt.
Gas Gas claimt ook dat het de afwerking nog heeft verbeterd en de kwaliteitscontrole heeft opgetrokken. Verder bleef de uitrusting nagenoeg onveranderd. De voorvork en schokbreker  komen nog steeds van Sachs, de remmen van Galfer en de uitlaatdemper van FMF.  Hoedanook, de Gas Gas tweetakt enduro’s 2012  zien er wat ons betreft gelikt uit.
Foto: Gas Gas