X

Enduropale: Klutz 8e!

Thierry Klutz bereikte gisteren voor het eerst sinds 2004 de finish van de Enduropale. Op zich al een prestatie, zeker gezien de helse omstandigheden. Maar Klutz’ prestatie krijgt nog meer glans als blijkt dat z’n transponder 1 ronde vergat te registreren. Gelukkig merkte de jury van de FFM dat ook op tijd op waardoor de Luikenaar van de 28e naar de 8e plaats werd gezet!

Een knappe uitslag dus voor de promotor van het BK Enduro die nog steeds de gashendel weet staan!
Dit was een wedstrijd onder moeilijke omstandigheden” vertelde ‘Klutzy’ na afloop. “De sneeuw en de vriestemperaturen maakten het circuit nog technischer en onvoorspelbaarder dan andere jaren. Het was een afwisseling van zompige stukken met een mengeling van zand en sneeuw, andere delen van het circuit waren net keihard bevroren.
Het goede resultaat van gisteren is een hele opluchting voor Klutz die eindelijk een maandenlange voorbereiding beloond ziet. “De Enduropale is maar het topje van de ijsberg. Maar wat je niet ziet is de zoektocht naar budgetten, de honderden uren fysieke en motortraining, de duizenden kilometers die je afmaalt om naar trainingcircuits en voorbereidingscircuits te rijden.
Een dag na de Enduropale heeft Klutz al plannen voor de volgende editie. “Met een beter geprepareerde motorfiets en wat meer middelen kan ik meespelen voor een top-5 plaats. Dat zal niet makkelijk zijn, integendeel zelfs maar ik ben ervan overtuigd dat het een haalbaar objectief is in 2013.