X

Trekt ook Beta de tweetakt-kaart?

Onlangs kon u op deze site lezen dat Sherco volop aan de ontwikkeling van een nieuwe tweetakt endurolijn werkt. Maar het merk uit de Provence is niet het enige dat opnieuw de tweetaktkaart wil trekken voor zijn enduromotoren.

Ook bij Beta is men nu om. Naast de vertrouwde viertakt enduro line-up mogen we ook een nieuwe tweetakt enduro-lijn van de Italianen verwachten. Vorig jaar al circuleerde het gerucht dat Beta met Gas Gas in zee zou gaan om samen sterker te staan. Maar van een Italiaans-Spaans verstandshuwelijk kwam concreet  niets in huis.
Volgens een bron dicht bij het Italiaanse merk zijn de Beta-ingenieurs eigen tweetakt enduroblokken aan het ontwikkelen. Het is aannemelijk dat dit in eerste instantie om 250/300cc-versies gaat. Maar onze bron sloot ook een 125cc-versie niet uit. Het is vooralsnog onduidelijk of de Beta-tweetakten in een eerste fase al van brandstofinjectie voorzien zullen zijn.
Een welomlijnde streefdatum om de Beta-tweetakten op de markt te krijgen is er nog niet, al zouden de Italianen weleens op de EICMA in november kunnen mikken om de nieuwe line-up te presenteren.
Foto: Beta