X

Elect-râ BK Enduro: Goblet wint in Bilstain

Met ruim een dag vertraging en met de hulp van Junior E3 Davy Vanderheyden is de BMB erin geslaagd om de resultaten van de openingswedstrijd van het Elect-Râ BK Enduro te produceren.

Geen aardverschuivingen inzake de rangorde binnen het Belgisch endurobestel daar zondag in Bilstain. Zoals verwacht zette regerend Belgisch kampioen Jean-François Goblet iedereen met beide voetjes opnieuw op de grond. Spijtig genoeg ging ook z’n grootste rivaal voor de titel, Cédric Cremer, hard tegen de grond.
De publieke belangstelling mocht er alvast zijn daar in Bilstain. Want nergens anders vind je zoveel spectaculaire chronoproeven op wandelafstand van mekaar. Of de komst van Cédric Melotte en Patrick Caps er ook verband mee hield weten we niet. Maar de tenoren van het Waalse motorcross in de nillies (jaren ‘2000) zullen dit jaar een heel BK afwerken. Twee grote namen erbij en dat kan zeker nooit geen kwaad.
Van Vlaamse zijde was het vooral Husaberg Belgium-rijder Wim Vanderheyden die de VMBB-eer hoog moest houden. Bob Van Looveren en Roel Verpoorten konden zich niet in de top-10 rijden. Voor beide heren gold deze wedstrijd dan ook als de eerste echte test op hun nieuwe machines.
Vervolg volgend weekend in Warnant.  De uitslagen van Bilstain vindt u onder volgende link.
Foto: Olivier Evrard