X

MCLB: Seronval ongenaakbaar in Wontergem!

MC de carbarateurs, de club Topjurn Van Hoe serveerde ons een plein van 1700 m lang. De rijders kregen een vrij technisch circuit voorgeschoteld met o.m. een wavessectie en tal van springbergen. De eerste zonnestralen wisten dan weer heel wat toeschouwers te verleiden om af te zakken naar Wontergem. Met niet minder dan 340 Piloten mocht men wel spreken van een toporganisatie!

Onze inters gingen van  start en niemand minder dan Steve Seronval -nog altijd de te kloppen man in de mclb- nam de holeshot voor Torpie, Janvier en Wybo, Junior Decouter en jawel ook Kenny Dult zat ook weer in de kopgroep. Steve Seronval leidde de bende van begin tot einde. Daardoor werd vooral gekeken naar wat er zich achter ‘Steve Rocket’ afspeelde. Ook daar bleef lange tijd de volgorde gerespecteerd tot Torpjurn zich doodremde. Dus Seronval op kop voor Janvier, Wybo en Dult.  Tot plezier van de toeschouwers vocht die Kenny, Dult zowel in de eerste als in de tweede reeks een leuk duel met Junior de Couter. Torpjurn kwam even later spectaculair te val, gelukkig zonder erg. Aan de meet was het bijgevolg Seronval voor Janvier, Wybo en Dult die het haalde voor Junior DC.

Seronval ouderwets sterk!

Maar Junior Decouter nam wel de holeshot voor zijn rekening  in reeks 2  voor Wybo, Seronval en Dult. Enkele jongens kwamen tijdens de eerste doortocht ten val. Kevin Spruyt leek zich hierbij toch wat bezeerd te hebben, maar reed toch door. Na de tweede doortocht noteerden we Seronval voor Wybo, Janvier, Junior DC  en Kenny Dult. Torpjurn van Hoe zat dan midden in het pak nadat-ie tegen de grond was gegaan.

Na tien minuten wedstrijd lag Seronval dus op koers voor zijn tweede zege. Jurgen Wybo lag tweeede  voor Yerki Janvier. Op dat moment had Dult eindelijk Junior DC achter zich gelaten. De eerste mx 2 rijder was Yann Demeulemeester voor David De Merlier die in de tweede reeks zijn kunnen liet zien en zijn positie mooi in handen hield! Neil Deconnick ging nog tegen de vlakte. Torpie Van Hoe vocht voor wat hij waard was en dook terug de top tien in. De overwinning was alweer voor Seronval voor  Wybo, Janvier, Dult, Wouters, Junior DC, Yann de Meulemeester,  Van Hoe en David ‘Patatski’ De Merlier.

Eindpodium: Steve Seronval,Jerki Janvier en Jurgen Wybo. Bij de Mx 2 gaat de eindzege naar Jordi Van De Wiele voor Yann Meulemeester, Jorne Tyygat. Bij de Inters B gaan de bloemen naar Kim Decock, Bram Descamps en Niki De Bruyne

Uitslagen vind je op  http://www.mylaps.com/results/showevents.jsp?st=3&org=135272

 

Tekst: Suz MX
Foto’s: Katty Devos