X

Preview: Elect-râ BK Enduro Warnant

De Belgische endurorijders hebben niet lang respijt gekregen na hun  openingswedstrijd in Bilstain. Met de wedstrijd in Warnant krijgen ze zondag een klassieker in het Elect-râ BK Enduro voorgeschoteld.  De startplaats in Warnant is het in trialkringen bekende ‘Domaine des Aujes’.

In en rond heeft de organiserende club MC Molignard een traject van 40 km uitgestippeld. Dat traject telt twee specials.

De Inters rijden vier ronden. De Beloften, Nationalen, Juniors en Gentlemen moeten drie ronden afwerken. De overige klassen rijden twee ronden.

In Bilstain stond er geen maat op Jean-François Goblet. Maar zeker is dat het niveau een stuk hoger ligt dan voorgaande jaren. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van twee oude bekenden die de Gas Gas-kleuren verdedigen. Zowel  Cédric Melotte als Patrick Caps (introfoto) waren vorig weekend al in de voorste gelederen te vinden.  Er is geen twijfel dat zowel Melotte als Caps aanspraak kunnen maken op de titel in hun eigen klasse, de Inters E3. Of ze ook ‘Jeff’ Goblet het vuur aan de schenen kunnen leggen valt nog af te wachten.

Wim Vanderheyden is voorlopig de enige Vlaming in de top-10.

Wim Vanderheyden was in Bilstain de enige Nederlandstalige die zich in de top-10 wist te handhaven. Afwachten of Bob Van Looveren en Roel Verpoorten in Warnant voorin kunnen meestrijden. Vanderheyden zal het in zijn klasse moeten opnemen tegen de twee voormalige MX GP-winnaars.

– Technische Controle : vanaf  7u00.

– Adres : Rue du Fond – Fontaine Ste Adèle à 5537 Warnant-Anhée.

– Club : MC Molignard.

– Correspondent : A. Lison.

– Locatie : Warnant.

– Telefoon : 071/77.01.01

– Fax : 071/74.11.19

– e-Mail : mcm.sec@skynet.be

– Website : http://users.skynet.be/mcmolignard/

– Inschrijving recreanten : 30€.

Foto: TKO Enduro/Olivier Evrard