X

MCLB Velzeke: Janvier en Seronval verdelen de buit!

MC de Willemsvrienden maakten er voor de eerste BK proeven in Velzeke een mooie spektakel omloop van met natuurlijke op- en afsprongen. Het circuit was 1700 m lang en overal goed breed, zoals we van deze organisatie d ook gewoon zijn!

De eerste reeks nam super Stevie Seronval de holeshot voor zijn rekening voor Roy Gysel, Yerki Janvier, Junior Decouter, Kenny Dult, Jurgen Wybo en… ook weer vooraan die duivelse Niki ‘Brownie’ Debruyne die er niet genoeg van krijgt! Na drie ronden is het Jurgen wybo die al enkele plaatsen naar voor komt opschuiven en succesvol een aanval plaatst op Roy Gysel. Junior Decouter  verlaat de omloop met mechanische pech. Dult en Brownie zitten in de subtop maar het is Honda-rijder Seronval die de eerste reeks wint voor Janvier, Wybo, Gysel, Dult, Walckiers en Brownie.

Door een foutje in de tweede manche deze keer geen 2 op 2 voor Steve Seronval.

Roy Gysel komt bij de tweede reeks als snelste uit de start voor Seronval, Jerki en Wybo, Na drie ronden zien we Janvier over Roy Gysel glippen en die voelt tevens de hete adem van Jurgen Wybo in zijn nek. Terwijl Wybo zich voorbereid om de aanval in te zetten op Roy gaat het er na een akkefietje tussen Dult en Decouter ook verhit aan toe tussen enkele  supporters. Als Seronval in de fout gaat is Yerki er als de kippen bij om te profiteren. Wybo heeft nog steeds zijn zinnen op de derde plaats, maar aan de finish is het Janvier die mooi wint voor Seronval en Gysel behoudt zijn derde plaats voor Wybo!

Eindstand Inters mx 1/3: 1. Seronval, 2. Janvier, 3. Gysel

Inters MX2: 1. Tytgat, 2. Deconnick, 3. Yann De Meulenmeester

Inters B Open: 1. Descamps, 2. Brownie, 3. Ziggy Lannoo

Suz MX moest deze week ziek thuis blijven en miste dus jammer genoeg de cross. Via deze weg bedanken we haar helpers die onze Suz toch een beetje van de wedstrijd wisten mee te geven. We wensen Suz vanwege mxmag en onze lezers veel beterschap!

Tekst: Suz MX

Credit foto’s: Steffi MX Pics