X

Preview Radson Trophy op 1 mei in Wichelen

Op 1 mei gaat in het Oost-Vlaamse Wichelen de Inters Open Radson Trophy ofwel  het BK Motorcross van start. Na het uitstel van Mons krijgt de ploeg van MC Scheldeland dus toch nog de primeur en mogen zij het Belgische Kampionschap Motorcross 2012 lanceren!

Doordat de ontginning van de Meganck-Collewaert zandgroeve in Beervelde te ver is gevorderd moest MC Scheldeland op zoek naar een nieuw terrein. Dat werd gevonden in Wichelen waarmee de club terugkeert naar hun heimat. In 2003 vond daar immers Kampioenschap van Vlaanderen plaats. Het BK steekt dit jaar in een iets ander jasje want er worden opnieuw drie volwaardige manches van 25 minuten plus één ronde afgewerkt!

Ook Jeffrey ‘The Bullit’ Herlings is er bij in Wichelen!

De openingswedstrijd om de Belgische titel mag zich verheugen op een alweer zeer pittig deelnemersveld! Regerend Belgisch kampioen Shaun Simpson (Monster Energy-Yamaha-Dixon) komt zoals bekend goed uit de verf in het zand, maar hij zal het moeten opnemen tegen een ijzersterk KTM kwartet met Ken De Dycker (vorig jaar Belgisch vicekampioen), Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en vooral de Nederlandse superster Jeffrey Herlings! Ook de Est Tanel Leok (Rockstar Energy-Suzuki) en de Italiaan Davide Guarneri (Silver Action-KTM) zijn twee potentiële podiumkandidaten.

Van Belgische zijde is er dan nog een lijstje met rappe mannen die er zeker hun beste beentje gaan voor zetten: Marvin Van Daele, Jeremy Delincé, Manuel Priem, Yentel Martens, Kristof Salaets, Steven Engelen, Jurgen Van Nooten, Yerki Janvier en David Cools. Op de dag van de arbeid zal er echter gewerkt moeten worden, want de typische Oost-Vlaamse grond en het uitbegreide programma staan garant voor zware wedstrijden! De voorbije jaren leverden de organisaties van MC Scheldeland steeds spectaculaire races op en dat werd ook beloond in een opmerkelijke publieke interesse. Met een dergelijk deelnemersveld mogen we ook nu weer ‘n volle bak verwachten in Wichelen! Meer informatie op www.mcscheldeland.com

Credit foto: MXfotoBerry