X

Zondag MCLB topdag in Beernem!

Tijdens het verlengde weekend was de MCLB te gast in Beernem. Daar werd de Paastrofee verreden op een plein van 1700 m dat overal goed breed was en voor de verandering eens in omgekeerde richting mocht worden afgewerkt. MC Hoekske had er zoals we dat van hen gewoon zijn weer mooi werk van gemaakt.  Met 36 jaar ervaring in het organiseren van MX-wedstrijden weten ze bij MC Hoekske dan ook perfect hoe dat moet!

Op zondag kregen we spektakel waar iedereen ontzettend van heeft genoten! Niemand minder dan Jurgen Wybo nam de holeshot van de eerste reeks voor zich, gevolgd door Yerki Janvier, Roy Gysel, Niki ‘Brownie’ Debruyne, Junior Decouter, Seronval, Paepe en Walckiers. Daarna zagen we een Roy Gysel die op en over Yerki ging. Maar Jurgen Wybo is de man in vorm die al rap enkele seconden uitliep op Gysel, Janvier en  Brownie. Seronval die een mindere start had, ging over Decouter, terwijl Walckiers door een fout vooraan wegvalt.

Wybo deed wat een Wybo moet doen, stand houden!

Wybo bleef vlot aan de leiding en reed foutloos z’n eigen wedstrijd. Achter hem veranderde er wel aardig wat. Roy Gysel verdedigde succesvol zijn 2de plaats en Janvier wist nog blijft net uit de klauwen van Seronval, Brownie eerste B rijder blijft op een vijfd plaats hangen, en wordt evenwel niet bedreigd van achteruit. Wybo doet wat hij moet doen, stand houden van start tot einde, en hij komt dan ook als eerste over de meet. Roy Gysel, Yerki Janvier, Steve Seronval en Brownie maken de top vijf compleet.

Het is evenwel Roy Gysel die de 2de manche als snelstarter voor Seronval, Wybo en Jerki uit de startblokken komt geknald! Ook Inters B rijder Brownie is zoals meestal de laatste weken sterk bezig en neemt zijn plaats in de top vijf in. Na vijf ronden vind Seronval het welletjes en neemt de leiding over van Roy. Wybo volgt op enkele seconden van Roy, en Jerki blijft  steevast op de achterkant van Wybo kijken. Bijna halfweg zien we Janvier dan toch over Roy Gysel gaan. Na een fout van Seroval wordt Steve naar de 4de plaats verwezen en zo komt Yerki zelfs aan de leiding. Gysel, Wybo en Seronval gaan in achtervolging. Als Wybo op de springberg  op zijn beurt een een foutje maakt, kan Seronval terugkomen tot de derde plaats, Het zal Jerki Janvier een worst wezen wat er zich achter hem afspeelt, want hij kan wel de tweede reeks op zijn naam schrijven, voor Roy, Seronval , Wybo , Walckier en Brownie.

De eindzege op zondag was dus voor Roy Gysel, Janvier en Wybo,

mx 2: Nolmans, De Meulemeester en Garvers Jan,

B open:, Brownie , Descamps en Seymortier

Jammer maar helaas waren er op maandag heel wat piloten afgezakt naar Valkenswaard en de BMB in Axel, waardoor het aantal Inters sterkt was afgezwakt. Geen Wybo, noch Roy Gysel, Janvier of Walckiers. Gezien het ook onophoudelijk regende kan ik wel meedelen dat Brownie in de eerste reeks wel de holeshot voor zijn rekening nam voor Seronval en zich daardoor ook weer in de kijker reed. Overzichtelijk was het geenszins! Tweede reeks door nog meer regen, nog minder piloten, heb ik dan maar wijselijk besloten zelf in te pakken en ons lang weekend vervroegd af te sluiten,

Eindzege op maandag

mx 1/3  Seronval, Sven Roeland en Jens Bleyaert

mx 2 Kevin Nolmans, Jan Carvers en De meulemeester Yann

B – Open, Olivier Vandevijver, Dekeyser M, en Brownie op 3 door motorproblemen,

Verdere uitslagen kun je bekijken via http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=760156

Tekst: Suz MX
Foto’s: Photos Bertje