X

Nieuwe exclusieve column Jill Cairoli Cox

Jill, de vriendin van Tony Cairoli heeft sinds dit jaar een eigen column in MXlife. Wie Jill kent, weet dat ze een pittige en lieve meid is die met beide benen op de grond staat. Gelukkig voor ons heeft ze ook nog verborgen talenten zoals schrijven! Want haar column is heel leuk verwoord en is absoluut de moeite waard. Hier alvast een greep uit de column.

Als vriendin van Tony Cairoli krijg ik vaak de vraag hoe het is om samen te leven met een topsporter. En of het waar is wat er over hen gezegd wordt: dat topsporters egoïstisch zijn, dat ze speciale diëten moeten volgen en ze soms denken dat heel het leven om hen draait!

Al wordt er bij ons thuis geen afgewogen sportdieet gevolgd, toch zorg ik ervoor dat Tony twee keer per dag een verse maaltijd krijgt; vaak pasta met verse groenten.  En ook al mag alles rond Tony draaien tijdens een GP- weekend, in het dagdagelijke leven is dat helemaal niet zo. Dan draait hij gewoon mee in het huishouden en helpt hij in de keuken.  Jammer genoeg gebeurt dat niet zo vaak meer, want hij kan koken als geen ander!

Tijdens zo’n GP-weekend probeer ik uiteraard om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.  Dat gaat van kleine dingen zoals ervoor zorgen dat Tony tijdig eten krijgt en genoeg drinkt, tot het plannen van handtekeningsessies en interviews of het klaarmaken van de materialen die hij nodig heeft voor de wedstrijd. Ik probeer er ook over te waken dat Tony genoeg rust krijgt, want in vergelijking met sommige andere rijders houdt hij ervan om zijn fans aandacht te geven en is hij het liefst tot de laatste minuut voor de start onder de mensen.  Hij maakt dan grapjes met zijn monteurs of luistert naar muziek en maakt gekke dans-moves. Die rust is dus relatief, maar het helpt natuurlijk als alles rondom hem goed geregeld is.

Zoals iedereen wel weet, is Tony mentaal erg sterk.  Hij wordt dan ook niet makkelijk beïnvloed door wat andere mensen over hem zeggen of als er een journalist iets negatiefs over hem schrijft.  Die mentale kracht maakt mogelijk het verschil tussen het winnen of verliezen van een wereldtitel!  Ik ben van mening dat de groep mensen die Tony doorheen de jaren om zich heen heeft verzameld hier ook hun steentje aan bijdraagt. Positieve energie is “the key”!

Klik hier om ‘Jill’s corner’ verder  te lezen. Blader vervolgens door naar p 40!