X

Ken De Dycker preview Beto Carrero

In Mexico reed Ken De Dycker zijn sterkste GP van het seizoen tot nu. In zware omstandigheden, gezien de hitte en de hoogte, bracht de Belgische Red Bull-KTM rijder het er uitstekend vanaf. Op een haar na greep hij zelfs nipt naast zijn eerste eindpodium van het seizoen. Dat hij ook in Brazilië zijn mannetje kan staan, bewees De Dycker in 2009 toen hij er 4de werd. Die eerste Grote Prijs vond ook plaats in Santa Caterina (Canelinha) en daarmee is de cirkel rond! Net voor de de 2012 Grote Prijs van Brazilië spraken we even met Ken.

Hoe zag de voorbije week eruit, dit was allesbehalve een normale GP- voorbereiding?
Ken De Dycker:
“Dat klopt! Van Mexico zijn we naar Brazilië gevlogen. Eigenlijk zijn we direct na de cross vertrokken. Op dinsdagmorgen zijn we dan hier aangekomen. Met de overstappen er bij werd het een lange reis. Door mijn lengte zit ook nooit echt comfortabel op een vliegtuig! In totaal waren we een 20-tal uur onderweg. Deze week hebben we niet met de motor getraind, ik heb fysiek getraind, de buurt een beetje verkend en vooral veel gerust. Gelukkig was de temperatuur veel zachter dan in Mexcio, de voorbije dagen was het hier zo’n 18 tot 20° C. Nu en dan zelfs een beetje koude wind.”

De GP organisatie in Brazilië heeft een goede reputatie opgebouwd hoewel de wedstrijd steeds op een ander circuit plaats vond. Je hebt 2010 gemist door een kwetsuur, kan je 2009 (Canelinha) en 2011 (Indaiatuba) eens vergelijken?
De Dycker:
“Het eerste jaar was voor mij de beste editie. In Canelinha lag een heel mooi circuit, erg uitgespreid ook en er was veel volk. Allemaal heel enthousiaste supporters ook! Vorig jaar was het een heel compact circuit. Het circuit in Beto Carrero World ziet er nu ook interessant uit. We zullen morgen zien hoe het is om er op te rijden. Toevallig zitten we nu trouwens in hetzelfde hotel als drie jaar geleden. Buiten het circuit viel er in Mexcio niet veel te beleven. De omgeving hier is veel levendiger met een shopping center en één van de grootste pretparken van Zuid-Amerika in de buurt. Ook qua organisatie ziet het er hier veel professioneler uit dan in Mexico.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?
De Dycker:
“In Mexico had ik wat problemen met mijn starts, als die beter zijn wil ik opnieuw meespelen voor het podium. Vooraf was ik ook ziek geweest en het was qua rijden zeker niet mijn beste GP. Vorige week kwamen we vrij veel in de problemen met de tragere rijders. Eigenlijk waren er maar twee jongens die aan WK-snelheid reden waardoor we ook snel rijders begonnen te dubbelen. In Guadalajara ben ik in het naar boven rijden nog in elkaar geraakt met zo’n lokale piloot. Hier ligt het niveau hoger gelukkig hoger. Het zou plezant zijn om hier wel op het podium te staan, maar twee constante reeksen neerzetten blijft het hoofddoel. ”

Foto’s: Ray Archer/Bavo