X

MCLB Ruislede: Alweer Steve Seronval!

Zalig weer op het terrein van MC Poeke te Ruislede. Veel spektakel viel er evenwel niet te beleven tijdens de inter reeksen. Enkele smaakmakers waren afwezig en ook de omloop leende zich niet  echt tot spraakmakende races.

Nietemin was Torpjurn Van Hoe het snelst uit de startblokken in de eerste reeks. Na één ronde zagen we Honda rijder Seronval als vanouds naar de koppositie komen om deze  niet meer af te staan! Daardoor werd het weer uitkijken naar wat er zich achter deze Seronval afspeelde. Van Hoe bleef op de tweede plaats rondtoeren met daarachter enkele verschuivingen. Zowel Vandersanden, Decouter als Dult wisten zich in de kijker te werken. Descamps en De cock bezorgden ons vandaag toch wel het mooiste duel en dat  in beide reeksen! Ook Neal De Coninck reed een knappe eerste reeks.  Aan de eindstreep was het: 1° Steve ‘Rocket’ Seronval, 2° Torpjurn Van Hoe, 3° Kenny Dult en 4° Neal Deconinck.

Kenny Dult werd derde in de eerste manche.

De afwezigen in Ruislede waren Wybo (BK motorcross in Mons)  en Brownie die geblesseerd aan de kant zat, na een val op training. Alvast van harte beterschap Brownie vanwege de mxmag.be redactie!

Decouter nam de tweede holeshot voor zijn rekening voor Seronval, Van Hoe, Descamps, Bleyaert, Deconinck en De Cock,

Kenny Dult had deze keer geen geluk, hij kwam tijdens de start ten val. Enkele piloten konden ‘m niet ontwijken en zo werd hij op achtervolgen aangewezen.  Seronval nam ondertussen zijn leidersplaats in, Van Hoe volgde op enkele seconden. Decouter, Descamps en Decock zaten daarachter en vochten mooie duels uit. Descamps voelde de constante druk van De Cock die tot grote vreugde van de supporters de ene na de andere aanval plaatste op Descamps.  Enkele ronden van het einde lanceerde De Cock een succesvolle aanval op Descamps en pakte zo de 3de plaats. De Cock hield stand tot op de eindmeet, en mocht zo ook de bloemen mee naar huis nemen.

Jorne tytgat behaalde  na zijn inhaalrace, alsnog de 3e podiumstek in de Inters MX2 klasse Alle resultaten hier.

Inters MX 1/3: 1. Steve Seronval, 2. Torpjurn Van Hoe, 3. Junior Decouter

Inters MX 2: 1. Neal Deconinck, 2. Kevin Spruijt, 3. Jorne Tytgat

Inters B: 1. Kim De cock, 2. Bram Descamps, 3. Olivier  Vandevijver

Tekst: SuzMX
Foto’s: MX Steffi