X

Preview Radson Trophy BK Inters Open – Mons

Nu zondag 27 mei gaat in Mons de Inters Open Radson Trophy ofwel het BK Motorcross van start. Na eerder uitstel van de openingswedstrijd in Mons en het aflassen van MC Scheldeland in Wichelen krijgt de Royal Mons Auto Moto Club dus toch nog de primeur en mogen zij net zoals vorig jaar het Belgische Kampionschap Motorcross 2012 lanceren!

Het BK Motorcross steekt dit jaar in een iets ander jasje want er worden opnieuw drie volwaardige manches van 25 minuten plus één ronde afgewerkt! Naar goede gewoonte mag de openingswedstrijd om de Belgische titel zich verheugen op een interessant en erg internationaal deelnemersveld. De volledige deelnemerslijst vind je hier.

De drie topfavorieten van Mons naast elkaar: De Dycker, Leok en Guarneri.

Ken De Dycker, vorig jaar Belgisch vicekampioen en winnaar in Mons start als groot favoriet. De Red Bull-KTM rijder reed een sterk seizoensbegin in het WK en vindt in het zanderige ‘Bois Brûlé’ een kolfje naar zijn hand. Aan rappe zandrijders zal er in Henegouwen echter geen gebrek zijn. De Est Tanel Leok (Rockstar Energy-Suzuki) en de Italiaan Davide Guarneri (Silver Action-KTM) zijn eveneens twee potentiële podiumkandidaten. Na twee opeenvolgende verre wedtrijden in Mexico en Brazilië is de hamvraag echter of de GP-rijders deze inspanningen en de vermoeiende reizen al helemaal hebben verteerd.

Als één van de sleutelfiguren een steek laat vallen, staat gegarandeerd één van de subtoppers op om te profiteren! Eén daarvan is BeTeMo rijder Yentel Martens. De Limburger is zondermeer dé man in vorm. De zoon van oud wereldkampioen Jacky Martens schreef immers pas de Belgian Nationals in Lommel en Axel op zijn naam. Meer jong geweld komt van Jeremy Delincé (RB-Yamaha) en de MX3 GP winnaar in Valkenswaard Kevin Wouts (Pfeil-Kawasaki). Voor de jonge Nederlanders Roy Gijsel en Michael Van Wezel is zand de favoriete ondergrond. En dan mogen we zeker de vaste waarden en outsiders niet vergeten: Marvin Van Daele, vorig jaar vijfde in de eindstand van het BK, Manuel Priem, Kristof Salaets, Steven Engelen, Jurgen Van Nooten, Yerki Janvier en David Cools niet vergeten!

Foto’s: Ray Archer