X

MCLB: Zeges Seronval en Janvier, Priem animeert

Na de geslaagde reünie op zaterdag lokte het goeie weer heel wat toeschouwers naar Mendonck.  We kregen toch al direct heel wat spektakel te zien bij de Nationalen, echt een reeks waar iedereen vol spanning langs de kant stond te zien. Daarom wou ik ook deze piloten niet vergeten, want toegegeven zij zorgen wekelijks voor de nodige adrenaline! Vooral de tweede reeks leek een thriller, met dank aan de smaakmakers van dienst Joey Declerq, Jens van Meer, Gilles Tack  en Damon Tanghe.

Bij de grote mannen kregen we terug van weggeweest uit blessure: Jaimy Deleersnijder. Ook gastrijder Manuel Priem kwam nog eens voor spektakel zorgen. Maar toch was het Honda rijder Steve Seronval weer die met de bloemen huiswaarts keerde. Jurgen Wybo nam de eerste holeshot voor zijn rekening met in zijn wiel Steve Seronval,  Jerki Janvier,  Neal De Connick, De Leersnijder en de rest van het pak. Enkele piloten kwamen tijdens de start ten val en daar waren Manuel Priem, Michael Dekeyzer, Jurgen De Paepe en Steven De Baere bij. Deze jongens konden aan een inhaalrace beginnen.

Manuel Priem zorgde voor spektakel.

Vooraan was het vergeefs jagen op Steve,  want die  werkte traditioneel een heel constante reeks af.  Manuel Priem schudde een knappe inhaalrace uit zijn mouw en werd in extremis nog vierde. Gastrijder Ricky Nys sloot de top vijf netjes af in de eerste reeks. Jerki Janvier was snelstarter van dienst de tweede reeks. Met Seronval, Wybo en Priem -die nu wel was gestart- kwamen al snel de eerste aanvallen. Seronval ging snel Janvier voorbij, die werd op zijn beurt op de hielen gezeten door Jurgen Wybo, Priem, Nys,  Junior de Couter en Jaimy Deleersnijder.

Na drie ronden ging Priem over Wybo en kreeg dan al gelijk Jerki in het vizier.  Een ronde later voelde Seronval de hete adem van Manuel Priem en ook deze aanval rondde Priem met succes af. Priem liep zelfs enkele seconden uit op de Honda rijder. Op dat moment leek het of Steve even motorproblemen kreeg maar toch ging hij verder. Manuel Priem werd voor zijn aanvallen sterk aangemoedigd door toeschouwers die genoten van dit spektakel. Na enkele ronden op kop te hebben gereden kreeg Manuel kramp in de vingers en dat had Seronval gezien. Deze kreeg weer vleugels en ging op zoek naar de eerste plaats. Junior De couter kwam hard ten val en werd afgevoerd.  Maar gelukkig was het niet zo ernstig als werd gedacht.  Ondertussen werd er vooraan een aanval door Jerki geplaatst op Seronval en met succes! Jerki  was niet van plan die leidersplaats nog terug af te staan en kwam dan ook als winnaar over de eindmeet, voor Seronval en Manuel Priem.

Alle resultaten op Mylaps

Eindstand: 1. Steve Seronval, 2.  Yerki Janvier, 3.  Jurgen Wybo mogen de honneurs waarnemen

MX 2: 1.  Jordi van de Wiele, 2. Jorne Tytgat, 3.  Neal De Connick

B- Open 1. Niels Meganck, 2. Bram Dechamps, 3. Oliver Van De Vijver

Foto’s: Steffi MX Pics