X

Reacties Radson Trophy-BK Motorcross Kester

Na hun beproevingen in de modder gingen we de rijders opzoeken in het rennerspark. Hier is wat ze te vertellen hadden. Voor de audio-clips druk je zoals steeds op de ‘Play’ pijl om te beluisteren!
Ken De Dycker, winnaar: “Het kwam wel in mijn achterhoofd dat er misschien tweede manche zou zijn. Of dat ze vroeger zouden afvlaggen… Daarom heb er ik na mijn valpartij in het begin van die eerste reeks alles aangedaan om zo goed mogelijk terug te komen. Ik moest ook mijn bril afzetten en dan zie je echt niets meer. Al bij al was mijn derde plaats niet zo slecht. Eigenlijk heb ik nooit vastgezeten, als het bijna zover was heb ik mijn lange benen nog om de motor even op te tillen. (lacht) Op zo’n baan is dat wel een voordeel!

Rijden in dergelijke omstandigheden is heel moeilijk. Voor het publiek wil je er natuurlijk het beste van maken. Wij hebben het voordeel nog dat we ons na de reeks kunnen wassen, dat kunnen de fans niet! Echt plezant was het dan ook voor niemand. Op zich vind het niet erg om in de modder te rijden al blijft het altijd enorm uitkijken. Ook al rijd je zelf een voorzichtige wedstrijd dan kan het erg snel gebeuren dat iemand anders weg glijdt in de start, je aantikt en je loopt een kwetsuur op. Sommige stukken zie je gewoon niets of moet je over de sporen rijden! Het rijden ging op zich heel goed. In de tweede manche kon ik vanaf de tweede bocht de leiding pakken. Daarna kon ik rustig controleren. Ik wist dat ik redelijk safe zat want vlak achter iemand zie je niks en als je voorbij wil dan moet je een gevaarlijk spoor opzoeken. Dan is het Lotto!”

Jeremy Van Horebeek, tweede:
[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/Jerre_2406.MP3]


Jeremy Delincé, derde, en Français!
[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/JeremyDelince_2406.MP3]


Herjan Brakke, vijfde:
[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/HerjanBrakke_2406.MP3]


Jeffrey Herlings, zevende:
[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/JeffreyHerlings_2406.MP3]


Josh Coppins, twintigste, voormalig winnaar in Kester, in English!
[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/Coppins_2406.MP3]

Foto’s: CDS