X

Keiheuvel brengt Kemea Reytec Yamaha geen geluk

De traditionele BK proef op 15 augustus in op de Keiheuvel in Balen is een echte klassieker. Als de zon ook van de partij is komen de toeschouwers jaarlijks in grote getalen afgezakt naar het mooie, maar loodzware zandcircuit. Het Kemea Reytec Yamaha team begon reeds gehavend aan de dag. Vorige week was Kevin Fors op training zwaar ten val gekomen. Hij liep hierbij een kleine fractuur op in het borstbeen en had ook pijn in de benen. Van het borstbeen had Kevin niet veel last en ook met de benen leek het beter te gaan, dus besloot Kevin door te bijten en deel te nemen in Balen.

Tijdens de eerste manche voelde Fors echter een pijnscheut in zijn been, waarop hij besloot onmiddellijk te stoppen. Vandaag werd bij een scan duidelijk dat Kevin met een gebroken kuitbeen rondreed en hij dus de GP van Engeland zal missen. Mits een goed herstel zou Kevin misschien op tijd klaar zijn voor de BK wedstrijd in Orp le Grand. Voor Nathan Renkens liep het vorige zondag evenmin goed af. De jonge Renkens kwam zwaar ten val en brak hierbij beide polsen.  Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en zo vlug mogelijk geopereerd. Nathan zou een tweetal maanden out zijn, wat waarschijnlijk het einde van zijn seizoen betekend.

De eer was dus aan Kenny Vandueren en Ludovic Brevers om de Kemea Reytec Yamaha kleuren te verdedigen. In de eerste manche finishte Kenny als 7e na een slechte start. Na 1 ronde kwam de limburger als 20e over de finish maar geleidelijk aan schoof hij op naar de zevende plaats.  Ludovic Brevers startte als 18e en knokte zich mee naar vanvoor om uiteindelijk als elfde en eerste nationaal rijder over de finish te komen. In de tweede manche kende Kenny een betere start. Hij kon zich reeds vlug op de vijfde plaats nestelen en behield deze plaats tot aan de finish. Ludovic finishte in deze manche als 17e maar werd wel eindoverwinnaar in de nationalen MX2 klasse.

In de eindstand eindigt Vandueren als zesde en staat nu vierde in de tussenstand van de Monster Energy Trophy. Hij staat nu op 12 punten van de derde plaats. Door zijn blessure valt Kevin Fors nu terug naar de vijfde plaats 13 punten na zijn teamgenoot Vandueren. Bij de nationalen staat Ludovic nog altijd op de tweede plaats op 96 punten van de leider. Het Kemea Reytec Yamaha team zal dit weekend deelnemen aan de GP van Engeland in Matterley Basin met Kenny Vandueren en Ludovic Brevers.

De volledige resultaten zijn hier te vinden.