X

Todd Kellett start dit weekend in Riola Sardo: Update

De MXGP-rijders zijn niet gespaard gebleven van blessures aan het begin van het seizoen. Geerts, Fernandez, Van Doninck, Renaux, Forato… de lijst is lang, en dat terwijl er nog maar twee GP’s zijn verreden, in Argentinië en Spanje.

Terwijl Honda een oplossing heeft gevonden met Van de Moosdijk om het stuur van Fernandez’s CRF over te nemen, moest Yamaha ook iemand vinden om ten minste één van de twee machines te berijden die vrijkwamen door de terugtrekking van Jago Geerts, geblesseerd in Argentinië, en zijn teamgenoot Maxime Renaux, die in Spanje de handdoek in de ring moest gooien vanwege een oude voetblessure.

Terwijl het Kemea-team van Hans Corvers (nog) geen vervangende rijder heeft aangekondigd voor de volgende GP’s, weten we wel dat Todd Kellett van start zal gaan in de Riola Sardo GP op een 450 YZF voor het officiële Yamaha-team. De Brit, een grote specialist in zandraces, heeft de motor onlangs getest en zal het dit weekend in Italië opnemen tegen de beste MX-rijders ter wereld op zijn favoriete ondergrond.

Het is ook geen primeur voor Kellett. De laatste keer was in 2021. Yamaha Zwitserland vertrouwde hem toen de machine van Arnaud Tonus toe.

Todd Kellett: “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om de MXGP van Riola, Sardinië te rijden voor het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. Het is een kans waar ik erg dankbaar voor ben en het team heeft me erg gesteund. We hebben wat getest en de motor is van een hoger niveau! Ik wil iedereen die bij dit avontuur betrokken is enorm bedanken. Het is niet het “gebruikelijke” raceformaat voor mij, maar we zullen 110% geven in het zachte spul en kijken wat we op tafel kunnen leggen!”

Alexandre Kowalski: “We kijken ernaar uit om Todd bij de MXGP van Sardinië in Riola te hebben. De afgelopen jaren is Todd steeds sterker geworden. Hij is op dit moment op de top van zijn kunnen en heeft de Enduropale du Touquet in Frankrijk en de Enduro del Verano in Argentinië gewonnen. Dus als blijk van waardering voor zijn Sand World Cup-succes van vorig seizoen geven we hem deze geweldige kans om een MXGP-ronde te rijden op onze fabrieks-YZ450FM. Als vervanger van Jago Geerts, die nog steeds herstellende is van zijn elleboogblessure opgelopen in Argentinië, zal Todd slechts voor één wedstrijd deel uitmaken van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team, omdat zijn belangrijkste prioriteit het verdedigen van zijn Wereldbeker zandtitel blijft.”