X

Persconferentie BK MX Radson Trophy Keiheuvel

Op dinsdagavond vond de traditionele persconferentie voor de Motorcross van de Keiheuvel in Balen plaats. De halfoogst klassieker is de 4de van het BK Motorcross-Radson Trophy. En de Keiheuvel heeft een traditie en een palmares dat uniek is, zelfs op wereldniveau! Dit jaar staat de 59ste editie op het programma. In 2013 wordt 60 jaar Motorcross op de Keiheuvel gevierd, KMC Mol zelf bestaat dan 90 jaar.

Sterkste deelnemersveld van het jaar!

BK leider Ken De Dycker voor de micro van Leon Van Gestel.

Naar goede gewoonte wist KMC Mol voor de topconfrontatie op en rond ‘de Kei’ weer heel wat goed volk te strikken. Naast de gebruikelijk BK-rijders Ken De Dycker, Tanel Leok, Davide Guarneri, Marvin Van Daele, Herjan Brakke, Manuel Priem, Jurgen Van Nooten en Steven Engelen staan ook Kevin Strijbos, Jeffrey Herlings, Jeremy Van Horebeek, Evgeny Bobryshev, Max Nagl, Jonathan Barragan, Marc De Reuver, Shaun Simpson, Yentel Martens, José-Antonio Butro, Petar Petrov, Glenn Coldenhoff, Jeremy Delincé en Yerki Janvier aan de start. Voorwaar een waanzinnig sterk deelnemersveld!

In totaal zijn dit maar liefst 7 rijders uit de top 15 van het WK MX1 én 5 MX2 piloten uit de top-15 van het WK. Na zijn demonstratie van vorig jaar op de KTM SX-F350 wordt het uitkijken wie dit jaar de strijd kan aangaan met Jeffrey Herlings! Met BK-leider Ken De Dycker -opzoek naar zijn eerste zege in Balen- en Kevin Strijbos in vorm zal de ‘The Bullit’ zeker geen vrijgeleide krijgen. Ook van Evgeny Bobryshev, de frisse Max Nagl, Jeremy Van Horebeek, Belgisch kampioen Shaun Simpson en good old Marc De Reuver (winnaar in 2008 op de Keiheuvel) mogen we vuurwerk verwachten!

De beste zandrijder ter wereld (Jeffrey Herlings) op één van de mooiste en zeker sfeervolste zandcircuits aan het werk zien. Alleen daarvoor zou elke sportliefhebber op 15 augustus naar de Keiheuvel moeten komen!

Nieuwe start

Behalve om de BK punten en een plaatsje op het prestigieuze palmares wordt er ook zoals steeds gestreden om de Sylvain Geboers Trofee voor de dagwinnaar én de daar aan verbonden 1.000 euro. Om de veiligheid te verbeteren, zal op 15 augustus op dezelfde plaats gestart worden als tijdens de Grote Prijs in 1998. Deze start evenwijdig met de 17de Escadron Lichtvliegwezenlaan. Op het einde van de start bolgt dan een haakse bocht naar links. Na een rechterbocht verdwijnen de rijders voor een 1ste keer achter de Keiheuvel. Met uizondering van de 2de linkerbocht op het circuit -die wat dichter tegen ‘de Kei’ komt te liggen- blijft de rest van de omloop in grote lijnen als dezelfde als de voorgaande jaren.

Vervolg succesvolle instapdag

Reeds voor de 10de maal op rij organiseert KMC Mol een motorsport instapdag voor de jeugd. De bedoeling is om jongeren op een aangename; realistische en verantwoorde manier te laten kennismaken met motorcross. Deze dag biedt jongeren tussen 11 en 16 jaar de kans om zelf mee te maken wat motorcross inhoudt onder toezicht van ervaren begeleiders. En met materiaal dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Deze instapdag op zaterdag 11 augustus is een uniek in Vlaanderen. Ook deze editie is het succes gegarandeerd want mar liefst 50 jongeren hebben zich al op voorhand ingeschreven. Daarnaast kunnen ook 20 gehandicapten jongeren als bakkenist het deel van het circuit verkennen samen met een ervaren zijspanpiloot!

Dat KMC Mol aandacht heeft voor de jeugd wisten we al langer. Toch willen we de knappe geste tegenover jonge toeschouwers nog even in de verf zetten. Onder de 16 jaar kom je er op 15 augustus gratis in! Zeg het voort… afspraak  over precies 14 dagen in de fijnste zandbak van het land. Ten minste voor het publiek!

Meer info op http://www.kmc-mol.be/

Foto’s: CDS, Plan B