X

Belgium’s got talent deel3

De tijd gaat vooruit, hoewel in deze koude donkere en motorcross loze dagen gaat de tijd nog niet snel genoeg vooruit. Laat het maar snel 2013 zijn, een nieuw motorcross seizoen. Waar talenten elkaar in de haren vliegen op het circuit en een pint gaan drinken naast het circuit. Na tien talenten besproken te hebben bespreken we vandaag de laatste vijf. WAT? Zijn er nog talenten in België? Ja! als je goed rondkijkt zelfs nog meer dan de 15 die ik nu besproken heb. En dan spreek ik nog niet over 85cc piloten. Die analyse laat ik maken door iemand met meer kennis van zaken, bmb jeugdcoach Yves Devlaminck. Om het dan terug over de laatste vijf te hebben die deze reeks afsluiten, hun namen zijn: Nathan Renkens, Jeffrey Dewulf, Daymond Martens, Bryan Engelen en Cedric Grobben.

Nathan Renkens is zonder twijfel een groot talent. Hij heeft knappe resultaten laten zien op zijn 85cc en maakt de overgang naar de 125cc behoorlijk vlot. Jammer genoeg geraakte hij gekwetst begin augustus. Waardoor hij zijn seizoen niet heeft kunnen volbrengen. Maar tot dat moment lag hij in een strijd verwikkeld voor de Beloften titel bij de bmb en had hij knappe resultaten gereden tijdens het EK 125cc. Volgend jaar wordt Nathan nog maar 15 jaar. Hij loopt over het algemeen een jaar tot twee jaar voor op zijn generatie genoten. Mits een degelijke begeleiding zie ik hier Nathan een hele mooie toekomst tegemoet gaan.

Nathan Renkens

Terug naar de 4takten. Jeffrey Dewulf is een goede piloot die 3e is geworden tijdens het BK MX2. Op internationaal niveau heeft Jeffrey niet veel laten zien dit jaar. Hij mocht wel even invallen voor Kevin Fors tijdens de GP van Lierop, maar hij slaagde er niet in om punten te halen. En als je Jeffrey Herlings even weg laat dan kan je wel stellen dat Dewulf zich toch niet belachelijk heeft gemaakt. Mogen we verwachten dat Jeffrey Dewulf wereldkampioenschappen gaat rijden? Ik denk het niet. Maar hij zal zeker strijden om INTER titels in de toekomst.

Nu gaan we even de nemesis van Nathan Renkens bespreken, Daymond Martens. Tot de blessure van Nathan was het haasje over in het klassement voor de Beloften titel. Daymond mocht dan wel op een 250f zitten, toch moet je respect hebben voor zijn prestaties. Hij hield een supertalent af dat onderdak kreeg bij een GP team. Op internationaal niveau heeft Daymond nog niet veel gereden. Met zijn leeftijd van 17 jaar heeft hij daar ook nog even de tijd voor. Hoewel ik wel benieuwd ben naar hoe goed hij het zou doen tijdens het EK MX2.

Vorig jaar nog Belgisch kampioen 85cc en dit jaar rond knallend op een 125cc. We hebben het dan over Bryan Engelen. Volgend jaar, in Januari al, wordt hij 16 jaar. Mits een goede winter zie ik de ex 85cc kampioen ver komen in 2013. Hij heeft ook dit jaar al bewezen dat hij snel kan zijn. Zo heeft hij tijdens een bmb wedstrijd al een reeks gewonnen bij de beloften. Nog een jaartje 125cc en gaan voor de beloften 125cc titel lijkt mij een slimme keuze.

Tenslotte het laatste talent van onze reeks, Cedric Grobben. Met zijn 125cc knokte hij tussen de MX2 nationalen dit jaar. Dat op zich is al een knappe prestatie, het feit dat hij 5e werd in dat kampioenschap en 4 wedstrijden won dwingt al helemaal respect af. Wat Cedric volgend jaar gaat doen is mij niet duidelijk. Maar ik ben er van overtuigt dat we hem vooraan zullen zien en dat hij deze winter een stap vooruit zal maken.

15 talenten zijn nu besproken. We weten nu hoe oud ze zijn, wat ze al gepresteerd hebben en waar we ze de komende jaren aan het werk zullen zien. Maar wie is nu het grootste talent van België? Wie wint ‘Belgium’s got talent MX editie’? Als u naar de hoofdpagina gaat kunt u aan de rechterkant kiezen in onze poll. U kunt 3 namen kiezen.

Indien u alles eens wilt herlezen is hier deel1 & deel2

tekst: Frederik