X

Cyril Genot wint de Bud Sand Race in Magescq.

Onze landgenoot Cyril Genot heeft de “Bud Sand Race” in Magescq gewonnen, de tweede etappe van het Franse zandkampioenschap. De Honda-rijder behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen in het CFS voor Lars van Berkel en Florian Miot.

Na het winnen van de pre-season race in Loon en het behalen van de tweede plaats in de openingsrace in Berck, stond Cyril Genot deze zondag bovenaan het podium van de race op het zandcircuit van Magescq.

De motorrace, die het weekend afsloot, werd gekenmerkt door een massale valpartij in de eerste paar seconden van de race. Deze valpartij leidde tot een onderbreking van de race en zette drie favorieten, waaronder de voorlopige leider Milko Potisek, aan de kant. De ernst van de verwondingen is niet bekend, hoewel er geruchten zijn over een beenbreuk. Milko Potisek werd behandeld door de hulpdiensten, evenals Camille Chapelière en Alexis Collignon.

Intussen maakten de overige rijders zich op voor een herstart, waarbij de race werd ingekort tot 1 uur en 30 minuten. Cyril Genot begon aan de leiding en stond deze positie niet meer af. De Nederlander Lars Van Berkel en de Fransman Florian Miot werden twee en drie. Matteo Puffet leverde een uitstekende prestatie door zijn KTM als vierde te finishen, voor de Honda van Jeremy Hauquier. Daymond Martens eindigde als 8e.

Cyril Genot is de voorlopige leider in het kampioenschap terwijl ze zich opmaken voor de derde ontmoeting van het Franse Strandkampioenschap in Loon-Plage volgend weekend. In het Belgische kamp was er ook een overwinning voor Amandine Verstappen bij de dames. Bij de Quads won ook al een Belg. Randy Naveaux won de race voor Keveen Rochereau. Davino Bruneel en Oliver Vandendijck werden respectievelijk 10de en 11de.

Resultaat Magescq

1 GENOT Cyril Honda 8:28.710
2 VAN BERKEL Lars +3:26.940
3 MIOT Florian Yamaha +3:28.060
4 PUFFET Matteo KTM +5:25.240
5 HAUQUIER Jeremy Honda +5:43.550
6 MIOT Matheo Yamaha +6:46.690
7 MOLLON Eddy Yamaha +8:22.400
8 MARTENS Daymond Honda + 9:20.580
9 OUTREQUIN Martin GasGas +10:07.270
10 LECLABART Gautier GASGAS +10:32.550