X

Ramon, Klutz, Lieber en co in Le Touquet!!!

Ieder jaar sinds 1975, staat op het strand van Le Touquet dit weekend een grootste strijd op de kalender. De zogenamde Enduropale is elk jaar weer een mega-evenement meer dan 1000 motorrijders aan de start, ongeveer 800 quads, en vooral bijna 150.000 toeschouwers! Cijfers die de aandacht trekken en Le Touquet tot een mythe maken. Dit is een race waarvan iedereen droomt er eens zijn stempel te kunnen drukken!


Onder hen veel Belgen én enkele Nederlanders, want van 1982 tot en met 1985 was Kees Van der Ven er onklopbaar. In 2011 schreef Steve ‘The bomb’ Ramon er geschiedenis van de race en eindigde zo 17 jaar van Franse overheersing! Voor hem was er in 1993 Gérald Delepine die met zijn Honda CR 500 zijn wil oplegde aan de Opaalkust, twee jaar na de laatste van 3 opeenvolgende overwinningen van Eric Geboers.

Dit jaar is Steve Ramon terug. Niet op een Soes maar wel aan boord van zijn Honda CR-F450. De tweevoudige wereldkampioen motorcross hoopt natuurlijk opnieuw ee leidende rol te spelen dit weekend. Ramon neemt het o.m op tegen Jean-Claude Moussé, vorig jaar voor de derde keer winnaar in Le Touquet. En 2 weken geleden won de Franse veteraan ‘La Ronde des Sables’ in Hossegor, dé generale repetitie voor de Enduropale, Mousse is weer voor de 2013 editie weer favoriet, naast jongens als Thomas Allier, Nicolas Aubin en Milko Potisek.

Is deze Jean-Claude Moussé weer de te kloppen man?

Julien Lieber op een officiële RM-Z 450

Ken De Dycker, oorspronkelijk aangekondigd voor Le Touquet, hadden we graag aan het werk gezien in de klassieker aller strandraces maar met Julien Lieber staat er toch nog een heuse outsider uit de GP’s aan de start. Lieber spaarde zich speciaal in Mantova nadat hij er ‘s morgens zwaar ten val was gekomen met het oog op Le Touquet. De kleine Luxemburger zal voor de gelegenheid kunnen rekenen op een geprepareerde Suzuki RM-Z 450. Technisch zal Lieber dus in ideale omstandigheden aan deze Touquet kunnen starten. En de verwachtingen zijn hoog gespannen. Vorig jaar werd de rappe MX2 piloot overtuigend winnaar van de jeugdrace op zaterdag, Hopelijk bevestigt Julien dus komende zondag!

Julien Lieber zou wel eens de verrassing van deze Enduropale kunnen worden!

Andere Belgen in staat om voor de top-10 te rijden deze zondag zijn Ricky Claus (negende vorig jaar) en Thierry Klutz, (de laatste Belg het podium voor de overwinning van Ramon in 2011, al was dat al in 2001). Last but not least vermelden we dat ook mxmag goed zal vertegenwoordigd zijn met het duo CDS en Michel Hennebert. Voilà, fijn om te weten!

Namen om in het oog te houden:

1 MOUSSÉ Jean-Claude
2 PREVOT Damien
…
6 CLAUS Ricky
7 AUBIN Nicolas
8 BLANCHARD Florent
9 VAN BEVEREN Adrien
10 QUENEHEN Theophane
11 ALLIER Thomas
12 DEGOUSEE Arnaud
13 KLUTZ Thierry
14 MAUREZ Romain
15 GEMBALA Sabry
16 LUXEMBOURGER Mike
17 LETEVE Nicolas
18 FURA Richard
19 CAZAUNAU Benjamin
20 VAN HERCK Kenny
21 LIEBER Julien
22 RAMON Steve
…
28 WOUTERS Sven

29 TOURNESSI Julien
30 LAHOUSSE Tom
…
32 POTISEK Milko
…
35 LANCELOT Livia
…
38 PAIN Olivier
39 VASSEUR Renaud
40 MEO Antoine

Foto’s: CDS & @Kris, Ray Archer